ΗΠΑ: Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατηγορεί για απάτη τον Τραμπ

ΗΠΑ: Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατηγορεί για απάτη τον Τραμπ

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, κατέθεσε την Τετάρτη αγωγή για απάτη εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και των παιδιών του για να τους εμποδίσει να κάνουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην πολιτεία, υποστηρίζοντας ότι «φούσκωσαν κατά πολύ» την καθαρή περιουσία του πρώην προέδρου. Κατά «δισεκατομμύρια δολάρια»!

Ειδικότερα, η αστική αγωγή, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας στο Μανχάταν την Τετάρτη, επιδιώκει μια αποζημίωση 250 εκατομμυρίων δολαρίων και την απαγόρευση οποιουδήποτε από τους Τραμπ που ηγούνται μιας εταιρείας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Μέσω της «επίμονης και επαναλαμβανόμενης επιχειρηματικής απάτης», οι Τραμπ έπεισαν τις τράπεζες να δανείσουν χρήματα στον Οργανισμό Τραμπ με ευνοϊκότερους όρους από τους πρέποντες, σύμφωνα με τη μήνυση, η οποία κατονομάζει τον πρώην πρόεδρο, τα παιδιά του, Ιβάνκα, Έρικ και Ντόναλτ Τζούνιορ, την εταιρεία και δύο από τα στελέχη της, Άλεν Βάισελμπεργκ και Τζεφ Μακόνι.

Μεταξύ άλλων κατηγοριών, στη μήνυση -η πιο σοβαρή νομική ενέργεια που έχει αντιμετωπίσει ο Τραμπ από τότε που έχασε την εξουσία- αναφέρεται ότι το κτήμα και το θέρετρο γκολφ του πρώην προέδρου στη Φλόριντα, είχε αξία έως και 739 εκατομμύρια δολάρια, αλλά θα έπρεπε να είχε αποτιμηθεί περίπου στα 75 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τραμπ κατηγορείται επίσης ότι παρουσίασε το διαμέρισμά του στην 5η Λεωφόρος στη Νέα Υόρκη ως έκταση άνω των 30.000 τετραγωνικών ποδιών, ενώ στην πραγματικότητα ήταν περίπου το ένα τρίτο αυτής. Αυτό επέτρεψε στην αποτίμηση να πάει πάνω από ό,τι οποιοδήποτε διαμέρισμα έχει πουληθεί ποτέ στην πόλη, αναφέρεται στην αγωγή.

Το Trump Turnberry, μια λέσχη γκολφ στη Σκωτία, αποτιμήθηκε σε σχεδόν 127 εκατομμύρια δολάρια, αλλά στην αγωγή αναφέρεται ότι από τότε που άνοιξε το γήπεδο του γκολφ, το 2017, λειτουργεί με ζημίες κάθε χρόνο.

«Ως αποτέλεσμα, τα ποσά για το γήπεδο του γκολφ, που κυμαίνονται μεταξύ 123 και 126,8 εκατομμυρίων δολαρίων, βάσει του νόμου περί παγίων περιουσιακών στοιχείων, είναι ουσιαστικά ψευδή και παραπλανητικά· το γήπεδο του γκολφ θα έπρεπε να είχε εκτιμηθεί σε πολύ χαμηλότερη τιμή», αναφέρεται επίσης στην αγωγή.

Πηγή: AFP, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter