ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ ενημέρωσε μέσω Twitter ότι το Σώμα αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ήρθε η σειρά της Γερουσίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων. Παρά τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ και ορισμένων γερουσιαστών των Ρεπουμπλακάνων, η πλειοψηφία του σώματος υπερψήφισε την αναγνώριση του ψηφίσματος για την Αρμενία. 

Η διαδικασία είχε υποστεί «εμπάργκο» τις περισσότερες φορές, ωστόσο στη συνεδρίαση της Πέμπτης, το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα, καθώς δεν υπήρξαν ενστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει στα τέλη Οκτωβρίου, με συντριπτική πλειοψηφία (405 ψήφοι υπέρ, 11 κατά) το ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα.

Ο Τεντ Κρουζ, από τους γερουσιαστές που κατέθεσαν το ψήφισμα, χαιρέτισε την έγκριση του ψηφίσματος: «Είναι η τρίτη συνεχή εβδομάδα, που ερχόμαστε στην αίθουσα της Γερουσίας για να επικυρώσουμε αυτό το ψήφισμα. Και είμαι ευγνώμων που σήμερα το πετύχαμε. Το ψήφισμα Μενέντεζ-Κρουζ επιβεβαιώνει την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της γενοκτονίας των Αρμενίων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter