ΗΠΑ: Η Γερουσία σχεδιάζει μέτρα κατά της Τουρκίας

ΗΠΑ: Η Γερουσία σχεδιάζει μέτρα κατά της Τουρκίας

Σε μια σπάνια στιγμή πολιτικής σύμπνοιας, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εργάζονται από κοινού για επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα.

Αποφασισμένοι εμφανίζονται Αμερικανοί γερουσιαστές να εκφράσουν εμπράκτως την αντίθεσή τους στην προδοτική στάση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στους Κούρδους και να τιμωρήσουν – όχι στα λόγια αλλά στην πράξη – την Τουρκία για τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησαν την Τετάρτη στη Συρία.

Αν το νομοσχέδιο, το οποίο ετοιμάζουν, περάσει θα επιτρέψει το «πάγωμα» όλων των περιουσιακών στοιχείων επί αμερικανικού εδάφους που ανήκουν σε Τούρκους αξιωματούχους, αλλά και την άμεση απαγόρευση των πωλήσεων όπλων από την Ουάσιγκτον στην Άγκυρα. Θεωρείται επίσης πιθανό να προβλεφθούν κυρώσεις για όσες χώρες πωλούν όπλα στην Τουρκία.

Πολλοί πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και Ρεπουμπλικάνοι, έχουν καταδικάσει τη νέα σε μια σειρά σπασμωδικών κινήσεων του Ντόναλντ Τραμπ να απομακρύνει τους Αμερικανούς στρατιώτες από την περιοχή ανοίγοντας το δρόμο στην Άγκυρα να προχωρήσει με τη στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον των Κούρδων.

«Προσευχόμαστε για τους Κούρδους συμμάχους μας τους οποίους ξεδιάντροπα εγκατέλειψε η διοίκηση Τραμπ. Η κίνηση αυτή εξασφαλίζει την επανεμφάνιση του ISIS. Θα ηγηθώ της προσπάθειας στο Κογκρέσο για να πληρώσει ακριβά το τίμημα ο Ερντογάν. Καλώ τον πρόεδρο Τραμπ να αλλάξει ρότα όσο υπάρχει ακόμη καιρός επιστρέφοντας στην ιδέα της ζώνης ασφαλείας η οποία δούλευε», είπε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter