ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις υποψήφια αντιπρόεδρος του Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις υποψήφια αντιπρόεδρος του Μπάιντεν

Ο κύβος ερρίφθη για τους Δημοκρατικούς, με τον Τζο Μπάιντεν να επιλέγει τη  Γερουσιαστή από την Καλιφόρνια στο πλευρό του, στην κούρσα για την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ.

Με την επιλογή του αυτή, με την οποία φανέρωσε ότι «άκουσε» τις εκκλήσεις της Αφροαμερικανικής κοινότητας, ο Τζο Μπάιντεν έδωσε το «χρίσμα» της υποψήφιας αντιπροέδρου στην Καμάλα Χάρις, η οποία θα γίνει η πρώτη Αφροαμερικανίδα που θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία υπό αυτή τη θέση.

H Καμάλα Χάρις γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1964 και βρίσκεται στη Γερουσία των ΗΠΑ από το 2017. Σπούδασε νομική στο Χάρβαρντ, επάγγελμα το οποίο άσκησε έως το 2011. 

Η 55χρονη Χάρις, κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ. Μεταξύ των άλλων υποψηφίων ήταν η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, η βουλευτής Κάρεν Μπας και η πολιτική ακτιβίστρια από την Τζόρτζια Στέισι Άμπραμς.

Η Χάρις συμμετείχε και στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, όπου αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω έλλειψης πόρων για την στήριξη της καμπάνιας της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter