ΗΠΑ: Η πολυτελής «υπουργική ζωή» του Προύιτ τον οδήγησε σε παραίτηση

ΗΠΑ: Η πολυτελής «υπουργική ζωή» του Προύιτ τον οδήγησε σε παραίτηση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) Σκοτ Προύιτ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνες που διεξάγονται για αποφάσεις δαπανών που έλαβε σχετικά με τα ταξίδια του και την ασφάλεια του.

«Αποδέχτηκα την παραίτηση του Σκοτ Προύιτ από το πόστο του επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA)» ανέφερε με tweet του ο Τραμπ.

Πρόσθεσε πως ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Άντριου Ουίλερ θα εκτελεί χρέη διευθυντή της EPA από τη Δευτέρα.

Ο Προύιτ είχε βρεθεί στο στόχαστρο με επίκεντρο τα έξοδα που έκανε ως υπουργός με πολυτελή ταξίδια στην πρώτη θέση, σωματοφύλακες σε μόνιμη θέση για την προστασία του, υπερβολικές δαπάνες, ενοίκιο επωφελές υπέρ του δέοντος.

Δεκάδες δημοκρατικοί πολιτικοί, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχαν προτρέψει τον Τραμπ να ζητήσει την παραίτηση του.

Ο ίδιος ο Προύιτ σε κατάθεσή του τον Απρίλιο σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί περί των δεοντολογικών παραβάσεων του είναι αναληθείς και ότι στόχος τους είναι να εκτροχιάσουν την πολιτική ατζέντα του προέδρου Τραμπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter