ΗΠΑ: Η πρόεδρος της Βουλής ζητά από τον Λευκό Οίκο να παραταθεί το μορατόριουμ στις εξώσεις

ΗΠΑ: Η πρόεδρος της Βουλής ζητά από τον Λευκό Οίκο να παραταθεί το μορατόριουμ στις εξώσεις

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κάλεσε και πάλι σήμερα τον Λευκό Οίκο να παρατείνει το μορατόριουμ στις εξώσεις, το οποίο έχει ήδη λήξει, αφού το Κογκρέσο δεν έκανε καμία ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα.

Την περασμένη Πέμπτη ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να παρατείνει το μορατόριουμ για να προστατευθούν εκατομμύρια ενοικιαστές που κινδυνεύουν με έξωση επειδή δεν κατέβαλαν τα ενοίκια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η απαγόρευση εξώσεων έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Σε επιστολή της προς τους Δημοκρατικούς βουλευτές σήμερα η Πελόζι προτρέπει την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να ανανεώσει το μορατόριουμ, χωρίς να έχει την έγκριση του Κογκρέσου. Μια τέτοια παράταση θα δώσει το χρονικό περιθώριο ώστε να διανεμηθούν τα 46,5 δισεκ. δολάρια που έχει ήδη διαθέσει το Κογκρέσο ως οικονομική βοήθεια προς τους ενοικιαστές. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί περίπου 3 δισεκ. δολάρια από αυτά τα χρήματα.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν σκοπεύει να ενημερώσει αύριο τα μέλη του Κογκρέσου για το θέμα αυτό.

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά οφείλουν ενοίκια ύψους άνω των 20 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη. Τον Σεπτέμβριο του 2020 τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απαγόρευσαν τις εξώσεις, αφού έληξε το προηγούμενο μορατόριουμ που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο. Τον Ιούνιο τα CDC έδωσαν παράταση ενός μήνα στην απαγόρευση, η οποία έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter