ΗΠΑ: Η τελευταία δημοσκόπηση δίνει «αμφίρροπο» προβάδισμα στον Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η τελευταία δημοσκόπηση δίνει «αμφίρροπο» προβάδισμα στον Μπάιντεν

Η τελευταία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία NBC News / Wall Street Journal, δίνει προβάδισμα στον Δημοκρατικό υποψήφιο, Τζο Μπάιντεν, έναντι του αντιπάλου του, Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Από τη δημοσκόπηση φαίνεται ότι στην επιλογή των ψηφοφόρων αποκρυσταλλώνεται η ανησυχία τους για τη διαχείριση της πανδημίας από τον Πρόεδρο Τραμπ παρότι χαρακτηρίζουν ως επιτυχή την οικονομική του πολιτική .

Από τη δημοσκόπηση το προβάδισμα δίνεται στον πρώην αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν έναντι του ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ με 10 ποσοστιαίες μονάδες, με τον Δημοκρατικό υποψήφιο να συγκεντρώνει ποσοστό 52% έναντι 42% του αντιπάλου του. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τα στοιχεία της προηγούμενης δημοσκόπησης του Οκτωβρίου. Από την έρευνα φαίνεται ότι στο πλευρό του Μπάιντεν τάσσονται οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι.

Παρά το προβάδισμα του Μπάιντεν, από την έρευνα φαίνεται ότι η μάχη που θα δοθεί σε 12 αμφίρροπες πολιτείες θα είναι πολύ σκληρή καθώς σε αυτές το πλεονέκτημα του υποψηφίου των Δημοκρατικών μειώνεται σε 6 μόλις ποσοστιαίες μονάδες, 51% έναντι 45%, αισθητά μικρότερο από τις 10 μονάδες διαφορά της προηγούμενης δημοσκόπησης του Οκτωβρίου.

Το ποσοστό δεν θεωρείται αρκετό για να διασφαλίσει την πρώτη θέση στον Δημοκρατικό υποψήφιο καθώς βρίσκεται εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος. Από τη μικρή διαφορά των δύο υποψηφίων στις αμφίρροπες πολιτείες δεν μπορεί, επίσης, να αποκλειστεί το σενάριο της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ με τη συγκέντρωση της πλειοψηφίας στο Σώμα Εκλεκτόρων, όπως συνέβη στις Προεδρικές εκλογές του 2016 όταν εξελέγη χωρίς να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων σε εθνικό επίπεδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter