ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέβαλε τον υπόδικο βουλευτή Τζορτζ Σάντος

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέβαλε τον υπόδικο βουλευτή Τζορτζ Σάντος
AP Photo/Stephanie Scarbrough

Αρνητική ιστορία έγραψε ο πρώην, πλέον, βουλευτής Τζορτζ Σάντος, αφού το απόγευμα της Παρασκευής ψηφίστηκε επίσημα να αποβληθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Υπέρ της αποβολής ψήφισαν 311 και κατά 114, με δύο βουλευτές να ψηφίζουν «παρών». O Σάντος αντιμετωπίζει 23 κατηγορίες για απάτες.

Απαιτήθηκε η πλειοψηφία των δύο τρίτων της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την εκδίωξή του. Με 424 μέλη παρόντα, ο μαγικός αριθμός που έπρεπε να φτάσει ήταν 282. Αρκετοί από τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του Σάντος στράφηκαν εναντίον του αφού τον στήριξαν σε δύο προηγούμενες ψηφοφορίες.

Τώρα που ο Τζορτζ Σάντος αποβλήθηκε, θα προκηρυχθούν έκτακτες εκλογές για να καλυφθεί η έδρα του στο Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη. Αυτές οι εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Ο Σάντος είναι Ρεπουμπλικανός. Το 2020, η Νέα Υόρκη ψήφισε σε μεγάλο βαθμό τον Τζο Μπάιντεν – Δημοκρατικό.

Οι κατηγορίες

Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζει 23 ομοσπονδιακές κατηγορίες κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων της απάτης, του ξεπλύματος χρήματος και της κλοπής δημόσιων κεφαλαίων, καθώς και ξεχωριστές κατηγορίες για παραβιάσεις της χρηματοδότησης της εκστρατείας του.

Αφού κέρδισε τις εκλογές τον Νοέμβριο του 2022, προέκυψαν αναφορές ότι ο Σάντος είχε πει ψέματα για καριέρα στη Wall Street, πτυχίο κολεγίου και εβραϊκή καταγωγή. Τα σκάνδαλα που στροβιλίζονται γύρω από τον βουλευτή οδήγησαν στο σπάνιο κατόρθωμα να ενωθούν οι βουλευτές και από τα δύο κόμματα εναντίον του για να τον απομακρύνουν.

Σε μια προκλητική συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, είπε ότι δεν θα παραιτηθεί. «Αν φύγω, κερδίζουν», είπε ο 35χρονος βουλευτής του Λονγκ Άιλαντ.

Μπότοξ και διακοπές

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής διαπίστωσε ότι «έκλεψε κατάφωρα από την εκστρατεία του» και εκμεταλλεύτηκε «κάθε πτυχή της υποψηφιότητάς του στη Βουλή για το προσωπικό του οικονομικό κέρδος».

Μεταξύ των πολλών ισχυρισμών στην τελική έκθεσή του, η επιτροπή τον κατηγόρησε ότι ξόδεψε χρήματα για την εκστρατεία σε θεραπείες μπότοξ, συνδρομές στο OnlyFans – μια ιστοσελίδα πορνό – και διακοπές στο Hamptons, ένα ελίτ παραθαλάσσιο θέρετρο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter