ΗΠΑ: Και επίσημα ο Τζο Μπάιντεν ο 46ος πρόεδρος της Αμερικής

ΗΠΑ: Και επίσημα ο Τζο Μπάιντεν ο 46ος πρόεδρος της Αμερικής

Ο Τζο Μπάιντεν είναι και επίσημα πλέον, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού η Γερουσία επικύρωσε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Μετά τις πρωτοφανείς ταραχές που ξέσπασαν στην Ουάσινγκτον και την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές επικύρωσαν το αποτέλεσμα, με τον απερχόμενο αντιπρόεδρο της χώρας, Μάικ Πενς, να ανακοινώνει πριν λίγο την απόφαση. 

Σε κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επικύρωσε την ψήφο των 306 μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν , έναντι 232 για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, η Γερουσία με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε την προσπάθεια συμμάχων του προέδρου να εμποδίσουν την κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών τόσο στην Αριζόνα όσο και στην Πενσιλβάνια.

Επιπλέον, ένα ακόμα «χαστούκι» στον Τραμπ ήρθε και από την Βουλή των Αντιπροσώπων, που επίσης απέρριψε την προσπάθεια να μην κυρωθεί η νίκη του Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα. Το σώμα απέρριψε την ένσταση με 303 ψήφους έναντι 121.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter