ΗΠΑ και Κίνα ψάχνουν τοποθεσία για τις πρώτες υπογραφές της εμπορικής συμφωνίας

ΗΠΑ και Κίνα ψάχνουν τοποθεσία για τις πρώτες υπογραφές της εμπορικής συμφωνίας

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, θα ανακοινωθεί σύντομα η τοποθεσία στην οποία θα πέσουν οι υπογραφές για τη «Φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

«Η Κίνα και οι ΗΠΑ εργάζονται προκειμένου να επιλέξουν μια νέα τοποθεσία για την υπογραφή της Φάσης 1 της Εμπορικής Συμφωνίας», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η νέα τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο πρόεδρος Σι και ο πρόεδρος Τραμπ θα υπογράψουν!».

Ο Τραμπ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε μπορεί ίσως να οριστεί μια νέα συνάντηση, αλλά ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι αναμένει την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας «εντός του ίδιου χρονοδιαγράμματος».

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση ότι οι διμερείς συνομιλίες θα συνεχιστούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό και ότι οι βασικοί διαπραγματευτές των δύο χωρών για θέματα εμπορίου θα έχουν αύριο τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι διαπραγματευτές των δύο χωρών έδιναν μάχη με τον χρόνο για να οριστικοποιήσουν ένα κείμενο για τη «Φάση 1» της συμφωνίας προκειμένου να το υπογράψουν ο Τραμπ και ο Σι τον επόμενο μήνα, μια διαδικασία που σκιάστηκε από τις διαφωνίες αναφορικά με τα αμερικανικά αιτήματα για το χρονοδιάγραμμα των αγορών αμερικανικών αγροτικών προϊόντων από την Κίνα.

Αλάσκα, Μακάο και Χαβάη

Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να προτείνει κάποιες τοποθεσίες στις ΗΠΑ ως εναλλακτικές για τη διεξαγωγή της συνόδου του APEC, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης της αμερικανικής κυβέρνησης. Η Αλάσκα και η Χαβάη θα μπορούσαν να είναι πιθανές εναλλακτικές που να είναι αποδεκτές από την Κίνα, δήλωσε άλλη πηγή με γνώση του θέματος. Η Κίνα έχει επίσης προτείνει το Μακάο ως πιθανή τοποθεσία, σύμφωνα με κινεζική πηγή από τον χώρο του εμπορίου με γνώση του θέματος.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter