ΗΠΑ: Και νέο βίντεο αποκαλύπτει την ανοχή της αστυνομίας στους εισβολείς του Καπιτωλίου

ΗΠΑ: Και νέο βίντεο αποκαλύπτει την ανοχή της αστυνομίας στους εισβολείς του Καπιτωλίου

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο και τα σοκαριστικά γεγονότα που ακολούθησαν που είχαν ως αποτέλεσμα να διακόψουν τη συνεδρίαση για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν αλλά και να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.

Ολοένα και περισσότερα βίντεο έρχονται στη δημοσιότητα τα οποία εγείρουν ερωτηματικά για τη στάση της αστυνομίας απέναντι στους οπαδούς του Τραμπ τα οποία τους εμφανίζουν επί της ουσίας να τους ανοίγουν το δρόμο για την εισβολή τους στο Καπιτώλιο με τις… ευλογίες τους.

Μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τους αστυνομικούς να ανοίγουν τα κιγκλιδώματα στους οργισμένους οπαδούς για να περάσουν και να μπουν στο Καπιτώλιο, ένα ακόμα βίντεο έρχεται στην επιφάνεια και δείχνει τους διαδηλωτές να έχουν μπει ήδη στο Καπιτώλιο, με την αστυνομία όχι μόνο να τους κοιτάζει αμέτοχη αλλά και να ανταλλάσσουν χειραψίες. 

Οι New York Times κάνουν λόγο για σουρεαλιστικές εικόνες περιγράφοντας πως ένα στέλεχος της Αστυνομίας του Καπιτώλιου προσπάθησε να συζητήσει με το πλήθος λέγοντας σε έναν άνδρα με πράσινο σακίδιο ότι οι συγκεντρωμένοι πρέπει να βγουν έξω. Ερωτηθείς γιατί η αστυνομία δεν υποχρεώνει το πλήθος να φύγει, ο αξιωματικός απάντησε πως απλά πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν το σόου τους προς το παρόν.

Το δημοσίευμά αναφέρεται και ένα άλλο περιστατικό ανοχής από άνδρα των δυνάμεων ασφάλειας. Όταν ένας από τους εισβολείς τον πλησίασε και φώναξε στο πρόσωπό του «Προδότη» ένας άλλος τον πλησίασε για να ζητήσει συγγνώμη. «Είσαι καλά» απάντησε ο αξιωματικός. «Όλοι είναι εντάξει σήμερα, εκτός από αυτόν τον άντρα» είπε, αναφερόμενος στον πρώτο.

Σύμφωνα με το CNN, το πλήθος περιελάμβανε ακολούθους του «QAnon» και των «Proud Boys», δύο ακροδεξιές ομάδες που χαίρουν της υποστήριξης του μεγιστάνα.

Σε αντιδιαστολή με τη στάση των αρχών χθες, χαρακτηριστική είναι η εικόνα της 2ας Ιουνίου με την επιστράτευση πλήθους μελών της Εθνοφρουράς απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές, σε μία από τις κινητοποιήσεις του Black Lives Matter που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έξω από το μνημείο του Άβρααμ Λίνκολν, του ηγέτη που συνέδεσε το όνομά του με το τέλος της δουλείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter