ΗΠΑ και Τουρκία σε «στενό συντονισμό» για το θέμα της Ουκρανίας

ΗΠΑ και Τουρκία σε «στενό συντονισμό» για το θέμα της Ουκρανίας

Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν «σε στενό συντονισμό», εργαζόμενες για την επίτευξη μιας διπλωματικής λύσης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις συνομιλίες που είχαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών σήμερα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο μετά τις συνομιλίες που είχαν οι υφυπουργοί της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ και των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν στην Άγκυρα, αναφέρεται ότι οι σύμμαχοι «επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας».

Τόνισαν επίσης ότι είναι σημαντικό «να παραμείνουν σε στενό συντονισμό για τη διαχείριση των πολύπλευρων επιπτώσεων της κρίσης» αλλά για να στηρίξουν μια διπλωματική λύση. Συζητήθηκαν επίσης οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ.

«Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας μέσω ενός βιώσιμου και θεσμοθετημένου διαλόγου και τονίστηκε ότι, παρά τις συνεχιζόμενες διαφωνίες σε ορισμένα θέματα, η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν θετική ατζέντα σε πολλά ζητήματα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter