ΗΠΑ: Κάθειρξη 16 ετών σε αρχηγό ακροδεξιάς οργάνωσης που σχεδίαζε την απαγωγή και την εκτέλεση της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν

ΗΠΑ: Κάθειρξη 16 ετών σε αρχηγό ακροδεξιάς οργάνωσης που σχεδίαζε την απαγωγή και την εκτέλεση της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν

Σε 16 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο αρχηγός της αποτυχημένης συνωμοσίας μελών ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων με στόχο την απαγωγή της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ το 2020.

Την απόφαση ανακοίνωσαν εισαγγελείς περιφερειακού σε βάρος του 39χρονου Άνταμ Φοξ, που είχε κριθεί ένοχος τον περασμένο Αύγουστο από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν για συνωμοσία με στόχο την απαγωγή της Δημοκρατικής Γουίτμερ και τη χρήση όπλου μαζικής καταστροφής.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Φοξ και η οργάνωσή του είχαν ως απώτερο στόχο να προκληθεί μια «δεύτερη Αμερικανική Επανάσταση».

Ο συγκατηγορούμενος του Φοξ, Μπάρι Κροφτ Τζούνιορ, 47 ετών, όπως και ο Φοξ, ανήκαν στην ακροδεξιά οργάνωση  «Three Percenters». Και αυτός καταδικάστηκε για τις ίδιες κατηγορίες στην ίδια δίκη και η έκδοση της ποινής αναμένεται την Τετάρτη.

Οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν τον Φοξ «εγκέφαλο» της συνωμοσίας για τη διάρρηξη του εξοχικού της Γουίτμερ, την απαγωγή της και κατόπιν την προσαγωγή της σε «δίκη» με δήθεν κατηγορίες για προδοσία που θα την έφερναν αντιμέτωπη με εκτέλεση.

Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Τζόνκερ, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η ισόβια κάθειρξη, που ζήτησαν οι εισαγγελείς, είναι η κατάλληλη, αλλά ότι τα εγκλήματα απαιτούσαν μια «σημαντική ποινή».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φοξ αρνήθηκε να μιλήσει κατά τη διάρκεια της ετυμηγορίας και δεν είχε καμία αντίδραση στην ανακοίνωση της ποινής.

Πηγή: AP

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ένοχοι δύο ακροδεξιοί που σχεδίαζαν την απαγωγή και την εκτέλεση της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter