ΗΠΑ: Καθηγητής απάντησε με μπουνιές σε ρατσιστικά σχόλια και βρισιές από μαθητή του (Video)

ΗΠΑ: Καθηγητής απάντησε με μπουνιές σε ρατσιστικά σχόλια και βρισιές από μαθητή του (Video)

Ένα καθηγητής μουσικής σε λύκειο της Καλιφόρνιας συνελήφθη αφού χτύπησε επανειλημμένα έναν μαθητή ο οποίος τον έβριζε και τον αποκάλεσε, μεταξύ άλλων, «νέγρο».

Το περιστατικό, που σημειώθηκε την Παρασκευή, κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας συμμαθητής του 14χρονου που ήταν παρών. Στο βίντεο φαίνεται ο 64χρονος Μάρστον Ράιλι να ζητά επανειλημμένα από τον μαθητή να βγει από την αίθουσα καθώς τα ρούχα του παραβίαζαν τον ενδυματολογικό κώδικα.

Σύμφωνα με τους συμμαθητές του από τους οποίους πήρε συνέντευξη το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KTLA, ο έφηβος αρνήθηκε να υπακούσει στις συστάσεις του καθηγητή του, σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να τον βρίζει, αποκαλώντας τον πολλές φορές «νέγρο», ενώ του έριξε και μια μπάλα του μπάσκετ.

Στη συνέχεια ο Ράιλι φαίνεται να χάνει την ψυχραιμία του και να αρχίζει να γρονθοκοπεί τον μαθητή. Χρειάστηκε η επέμβαση των συμμαθητών του αλλά και μελών της ασφάλειας του λυκείου Μέιγουντ Ακάντεμι προκειμένου να σταματήσει.

Ο 14χρονος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, υπέστη ελαφρά τραύματα και νοσηλεύτηκε για λίγο, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο Ράιλι συνελήφθη με την κατηγορία της άσκησης βίας εναντίον ανηλίκου και αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο μετά την καταβολή εγγύησης. Αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 30 Νοεμβρίου.

Πολλοί μαθητές, συνάδελφοι και γονείς υπερασπίστηκαν τον καθηγητή, εκτιμώντας ότι ο 14χρονος το παράκανε. Δεκάδες άνθρωποι στήριξαν τον καθηγητή και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Όμως κάποιοι γονείς εξέφρασαν την αγανάκτησή τους που ένας καθηγητής σήκωσε χέρι εναντίον μαθητή.

«Είχα αυτόν τον καθηγητή και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα μαζί του», δήλωσε ένας μαθητής στον KTLA. «Ήταν ένας πραγματικά ευγενικός καθηγητής, τον σεβόμουν πάντα. Είχε πάντα καλές σχέσεις με τους μαθητές του».

Η Σεσίλια Ντίας Χιμένες, πρώην καθηγήτρια στο λύκειο αυτό, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τον Ραίλι, «έναν καταπληκτικό άνθρωπο και καταπληκτικό καθηγητή», προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Χθες το απόγευμα είχαν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από 40.000 δολάρια, με τον στόχο να έχει οριστεί στα 50.000.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter