ΗΠΑ: Κερδίζει έδαφος η κομποστοποίηση νεκρών

ΗΠΑ: Κερδίζει έδαφος η κομποστοποίηση νεκρών

Στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια, η τελευταία κατοικία γίνεται ακόμα πιο περιβαλλοντικά φιλική. Ευθυγραμμισμένη με την τάση της εποχής για ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος στο περιβάλλον, η αμερικανική πολιτεία σχεδιάζει σύντομα να προσφέρει την επιλογή της ανθρώπινης κομποστοποίησης, δηλαδή το νεκρό σώμα να «αναπαυτεί» μαζί με πριονίδια, ώστε έπειτα από τη φυσική διαδικασία της αποσύνθεσης να μπορέσει να γίνει θρεπτικό έδαφος που θα δώσει νέα ζωή.


Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, υπέγραψε αυτόν τον μήνα ένα νομοσχέδιο που απαιτεί από τις κρατικές ρυθμιστικές αρχές να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει τη «φυσική οργανική απομείωση» έως το 2027. Θα γίνει η πέμπτη πολιτεία που θα εγκρίνει νομοθεσία που επιτρέπει αυτό που οι πάροχοι συχνά αποκαλούν «ανθρώπινη κομποστοποίηση» ή «χωματοποίηση». 

Δυναμική άνοδος

Η διαδικασία, που είναι ουσιαστικά η ελεγχόμενη αποσύνθεση ενός ανθρώπινου σώματος από έναν πάροχο υπηρεσιών κηδειών, διαρκεί περίπου δύο μήνες. Η επεξεργασία των υπολειμμάτων ενός ατόμου δημιουργεί 1-2 κυβικά μέτρα κομπόστ, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε κήπους ή έργα διατήρησης. 

Ο νόμος της Καλιφόρνια είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα του πώς η ανθρώπινη κομποστοποίηση αποκτά πολιτική δυναμική και ωθεί ορισμένους ανθρώπους να ξανασκεφτούν τα έθιμα γύρω από το θάνατο και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της τελικής τους απόφασης στη Γη.

Οι υποστηρικτές λένε ότι τα περιβαλλοντικά οφέλη της ανθρώπινης κομποστοποίησης – η οποία απαιτεί ελάχιστα έως καθόλου υλικά, ορυκτά καύσιμα ή χώρο – συνιστά επιτακτικό λόγο, για μερικούς, να παραιτηθούν από την αποτέφρωση ή μια κηδεία σε φέρετρο.

Οικονομική ανάπτυξη

Το νομοσχέδιο πήρε στοιχεία από την πολιτεία της Ουάσιγκτον, όπου οι νομοθέτες το 2019 έγιναν οι πρώτοι στις ΗΠΑ που νομιμοποίησαν την ανθρώπινη κομποστοποίηση και όπου αναπτύσσεται μια νεοφυής βιομηχανία. Τέσσερις εγκαταστάσεις κηδειών της πολιτείας της Ουάσιγκτον έχουν τώρα άδεια να εκτελούν φυσική οργανική αναγωγή. 

Ο νόμος της Καλιφόρνια θα δώσει στις ρυθμιστικές αρχές με το Γραφείο Κοιμητηρίων και Κηδειών της πολιτείας μέχρι το 2027 να δημιουργήσουν κανονισμούς για ένα πρόγραμμα ανθρώπινης κομποστοποίησης.

Μέχρι στιγμής, 252 άνθρωποι που πέθαναν στην πολιτεία της Ουάσιγκτον έχουν υποβληθεί σε κομποστοποίηση των υπολειμμάτων τους, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από το υπουργείο Υγείας της πολιτείας από το 2020 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό των θανάτων της Ουάσιγκτον. Περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι πέθαναν στην πολιτεία κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου – σχεδόν το 79% αποτεφρώθηκε και περίπου το 16% θάφτηκε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter