ΗΠΑ: Κλιμάκωση σύγκρουσης στην αυτοκινητοβιομηχανία – Το UAW απειλεί για «διεύρυνση» των απεργιών

ΗΠΑ: Κλιμάκωση σύγκρουσης στην αυτοκινητοβιομηχανία – Το UAW απειλεί για «διεύρυνση» των απεργιών

Η απεργιακή κινητοποίηση, που άρχισε την Παρασκευή στις τρεις κύριες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, μπορεί να «διευρυνθεί», αν δεν γίνουν καλύτερες προτάσεις, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων του τομέα.

«Αν δεν λάβουμε καλύτερες προσφορές (…) θα προχωρήσουμε σε διεύρυνση» της απεργίας, δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου United Auto Workers (UAW) Σον Φέιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Στην τρίτη ημέρα εισήλθε σήμερα Κυριακή η απεργία του συνδικάτου United Auto Workers στις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ. Χθες, Σάββατο, διαπραγματευτές του United Auto Workers (UAW) και της Ford Motor είχαν «παραγωγικές συνομιλίες» για μια νέα σύμβαση, ανακοίνωσε το συνδικάτο, ενώ η Stellantis, η μητρική εταιρεία της Chrysler, ανακοίνωσε πως αύξησε την προσφορά της για τη σύναψη σύμβασης.

Περίπου 12.700 εργάτες μέλη του συνδικάτου UAW συνεχίζουν την απεργία στο πλαίσιο μιας συντονισμένης εργατικής κινητοποίησης με στόχο τρία εργοστάσια συναρμολόγησης στις ΗΠΑ -ένα καθεμιάς από τις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ (Detroit Three) αφού η ισχύς των προηγούμενων τετραετών εργασιακών συμβάσεων εξέπνευσε στις 11:59 μ.μ. (τοπική ώρα) της Πέμπτης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter