ΗΠΑ – κορονοϊός: «Εθελούσια»… καραντίνα για βουλευτή που εκτέθηκε στον ιό πριν συναντηθεί με τον Τραμπ

ΗΠΑ – κορονοϊός: «Εθελούσια»… καραντίνα για βουλευτή που εκτέθηκε στον ιό πριν συναντηθεί με τον Τραμπ

Ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής ανακοίνωσε σήμερα ότι τίθεται εθελουσίως σε καραντίνα, αν και δεν έχει εμφανίσει «κανένα σύμπτωμα», διότι εκτέθηκε στον κορονοϊό στα τέλη Φεβρουαρίου, πριν από μια συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Νταγκ Κόλινς εξηγεί, σε ένα δελτίο τύπου, ότι ενημερώθηκε από τους διοργανωτές του Συνεδρίου των Συντηρητικών (CPAC), που διεξήχθη στα τέλη Φεβρουαρίου, ότι είχε φωτογραφηθεί με ένα πρόσωπο το οποίο κατόπιν βγήκε θετικό στον Covid-19.

«Αν και αισθάνομαι απολύτως καλά και δεν έχω κανένα σύμπτωμα, αποφάσισα να τεθώ εθελουσίως σε καραντίνα (…) από σύνεση» έγραψε.

Ο Κόλινς συνόδευσε την Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε μια επίσημη επίσκεψη, όπου εμφανίστηκε ακριβώς από πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τουλάχιστον δύο βουλευτές που εκτέθηκαν στον Covid 19 ήρθαν σε επαφή με τον Τραμπ

Πέντε γερουσιαστές και βουλευτές έχουν τεθεί σε εθελοντική καραντίνα, εκ των οποίων τουλάχιστον οι δύο ήρθαν σε επαφή με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αφού είχαν εκτεθεί στον νέο κοροναϊό.

Ο βουλευτής Ματ Γκετς ταξίδεψε μάλιστα με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One που μετέφερε τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον σήμερα. Λίγο αργότερα ανακοίνωσε ο ίδιος ότι πριν από έντεκα ημέρες συναντήθηκε με ένα πρόσωπο το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε θετικό στον Covid-19.

«Μολονότι δεν έχει συμπτώματα, υποβλήθηκε σήμερα σε εξετάσεις και περιμένει σύντομα τα αποτελέσματα», έγραψαν οι βοηθοί του στον λογαριασμό του στο Twitter. Ο Γκετς θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter