«Κύμα» απολύσεων και στην HP – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

«Κύμα» απολύσεων και στην HP – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών HP ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ενεργοποιήσει στρατηγική μαζικών απολύσεων, η οποία αφορά 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025, ακολουθώντας τα βήματα αρκετών ακόμη εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας. Η βιομηχανία αυτή απασχολεί το τρέχον διάστημα περίπου 61.000 εργαζόμενους, ή 10.000 περισσότερους απ’ ό,τι πριν από έναν χρόνο.

Εκπρόσωπος της Hewlett-Packard δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «αυτή η νέα στρατηγική θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας και να δημιουργήσουμε αξία μακροπρόθεσμα μειώνοντας τα κόστη μας και επανεπενδύοντας σε τομείς κλειδιά για το μέλλον».

Με τις απολύσεις, η εταιρεία ελπίζει ότι θα εξοικονομεί 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα, αρκετοί κολοσσοί της τεχνολογίας (Facebook, Instagram), Amazon, Twitter, Lyft, Salesforce και Stripe (χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου), μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν αλλεπάλληλα κύματα απολύσεων.

Το οικονομικό έτος 2022, που έκλεισε στα τέλη του Οκτωβρίου, η HP είχε τζίρο 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένο κατά 0,8% σε ετήσια βάση, και καθαρά κέρδη 3,5 δισεκ. δολαρίων, μειωμένα κατά περίπου το μισό σε έναν χρόνο.

Στη Wall Street, η τιμή της μετοχής της έχανε γύρω στο 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter