ΗΠΑ: Κυβέρνηση και οκτώ πολιτείες κατά Google για μονοπωλιακές πρακτικές

ΗΠΑ: Κυβέρνηση και οκτώ πολιτείες κατά Google για μονοπωλιακές πρακτικές

Κατά της Google προσέφυγαν την Τρίτη το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και οκτώ Πολιτείες κατηγορώντας τον τεχνολογικό κολοσσό για μονοπωλιακές πρακτικές στην αγορά της διαδικτυακής διαφήμισης.

Ειδικότερα, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και οκτώ Πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη, ζητούν από τα δικαστήρια να καταδικάσουν την εταιρεία για παραβίαση του δικαίου του ανταγωνισμού, να της επιβάλουν αποζημιώσεις και να την διατάξουν να σταματήσει τη δραστηριότητά της που σχετίζεται με την πώληση διαφημιστικού χώρου στο διαδίκτυο.

Όπως εξηγούν στην προσφυγή τους, η Google ελέγχει τόσο τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν «σχεδόν όλοι οι ιστότοποι» για να πωλούν μπάνερ ή αναδυόμενα παράθυρα στους διαφημιζόμενους, όσο και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αγορά αυτών των χώρων, καθώς και την αγορά όπου γίνονται αυτές οι συναλλαγές.

Σημειώνεται ότι η Google έχει ήδη καταδικαστεί στο παρελθόν, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα να καταβάλει πρόστιμα για παραβίαση του δικαίου του ανταγωνισμού. Επίσης, τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρία κλήθηκε να πληρώσει στις ΗΠΑ πρόστιμο – ρεκόρ ύψους 391,5 εκατ. δολαρίων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: USA Today, AFP

Διαβάστε επίσης:

Google: Πρόστιμο-«μαμούθ» 391 εκατ. δολαρίων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Η μητρική της Google απολύει 12.000 εργαζόμενους

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter