ΗΠΑ: Μεγάλες εταιρείες σταματούν τις χορηγίες τους προς πολιτικούς που δεν επικύρωσαν τη νίκη του Μπάιντεν

ΗΠΑ: Μεγάλες εταιρείες σταματούν τις χορηγίες τους προς πολιτικούς που δεν επικύρωσαν τη νίκη του Μπάιντεν

Πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι American Express και Dow ανακοίνωσαν σήμερα ότι διακόπτουν τις χορηγίες προς τους πολιτικούς που δεν επικύρωσαν την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amex Στίβεν Τζ. Σκουίρι, στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «οι απόπειρες ορισμένων μελών του Κογκρέσου να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να διαταράξουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας δεν συνάδουν» με τις αξίες της εταιρείας. Η επιτροπή πολιτικής δράσης της εταιρείας σταματά κατά συνέπεια να τους στηρίζει.

Μια εκπρόσωπος της χημικής εταιρείας Dow ανέφερε από την πλευρά της ότι διακόπτονται άμεσα όλες οι χορηγίες προς τα μέλη του Κογκρέσου που ψήφισαν κατά της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Η αναστολή των χορηγιών θα διαρκέσει για διάστημα «ενός εκλογικού κύκλου», δηλαδή για δύο χρόνια για τους βουλευτές και έως έξι χρόνια για τους γερουσιαστές.

Παρόμοιες αποφάσεις έλαβαν επίσης η Morgan Stanley, η Ford Motor Co και η Commerce Bank. Χθες, η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott International Inc και η ασφαλιστική Blue Cross Blue Shield Association (BCBSA) ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις χορηγίες προς τους πολιτικούς που ψήφισαν κατά της επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter