HΠΑ: Μείωση των κενών θέσεων εργασίας τον Αύγουστο

HΠΑ: Μείωση των κενών θέσεων εργασίας τον Αύγουστο
H

Μείωση άνω του ενός εκατομμυρίου κατέγραψαν οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, γεμίζοντας αισιοδοξία σχετικά με το κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στην προσφορά και ζήτηση εργασίας, σε μια περίοδο που η εκτίναξη του πληθωρισμού δημιουργεί συνεχείς αναταράξεις στην αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 10,05 εκατομμύρια τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση 10% από τις  11,17 εκατομμύρια κενές θέσεις που είχαν αναφερθεί τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας (έκθεση JOLTS). Την έκθεση παρακουλουθεί στενά η Fed, καθώς μια σφιχτή αγορά εργασίας τροφοδοτεί τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ο αριθμός των προσλήψεων αυξήθηκε ελαφρώς, ενώ οι συνολικές αποχωρήσεις αυξήθηκαν κατά 182.000. Οι παραιτήσεις αυξήθηκαν κατά 100.000 για τον μήνα και διαμορφώθηκαν σε 4,16 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κλάδος στον οποίο καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση κενών θέσεων εργασίας-236.000- είναι η υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική βοήθεια.  Στις υπόλοιπες υπηρεσίες οι διαθέσιμες θέσεις μειώθηκαν κατά 183.000 και  στο λιανικό εμπόριο κατά 143.000.

Πηγή: ABC, Axios

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Γερό «ποντάρισμα» για την ανάκαμψη

ΗΠΑ: Σταθερά ψηλά o πληθωρισμός – Στο 8,5% τον Ιούλιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter