ΗΠΑ: Μέχρι την άνοιξη θα έχει καταργηθεί το Obamacare

ΗΠΑ: Μέχρι την άνοιξη θα έχει καταργηθεί το Obamacare

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο γνωστοποίησαν τα σχέδια τους για την κατάργηση μέχρι την άνοιξη, του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας που προώθησε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και η αλλαγή του κώδικα φορολογίας στο τέλος του καλοκαιριού.

Οι εξελίξεις αυτές, δρομολογούνται στο πλαίσιο των προσπαθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κογκρέσο από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων, ώστε να οργανωθεί μία ενοποιημένη στρατηγική προώθησης και ψήφισης νομοθετημάτων.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι, μέλη του Κογκρέσου, που βρίσκονται για τη σημερινή ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στη Φιλαδέλφεια, δε φαίνεται να συμμερίζονται τη θέση του για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τη διάπραξη εκλογικής νοθείας στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Χθες το βράδυ, αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε δρόμο κοντά στο ξενοδοχείο όπου ο Τραμπ θα μιλήσει σήμερα, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην προεδρική του ατζέντα. “Η Φιλαδέλφεια μισεί τον Τραμπ. Όχι μίσος, όχι φόβος. Οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ,” φώναζαν οι διαδηλωτές.

Τον Τραμπ θα συνοδεύσει ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ενώ η αστυνομία από την πλευρά της αναμένει σήμερα τη συγκέντρωση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού διαδηλωτών.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε χθες ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για το ενδεχόμενο διάπραξης εκλογικής νοθείας παρά το γεγονός ότι πολιτειακοί αξιωματούχοι, εκλογολόγοι, αλλά και πολιτικοί, συμφωνούν ότι η διάπραξη εκλογικής νοθείας είναι σπάνια στις ΗΠΑ.

Σε μία συνάντηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν παρουσίασε ένα πρόγραμμα νομοθετικών ενεργειών για το επόμενο χρονικό διάστημα. Μεταξύ αυτών, η ακύρωση του Obamacare τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ενώ μετά θ’ ακολουθήσουν ρυθμίσεις για τις πιστώσεις σχετικά με την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Η αλλαγή του φορολογικού κώδικα προγραμματίζεται για τον Αύγουστο, σύμφωνα με πηγή των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία τόσο στη Γερουσία, όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νταϊάν Μπλακ δήλωσε ότι οι αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή θα ψηφίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες για το σχέδιο νόμου που θα ακυρώσει το Obamacare. “Μετά εκτιμούμε ότι προς το τέλος Φεβρουαρίου ή τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το τελικό νομοσχέδιο,” προκειμένου να καταργηθεί το Obamacare, δήλωσε ή ίδια στους δημοσιογράφους.

Ο Κρις Κόλινς, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Νέα Υόρκη, που (αρχικά) υποστήριζε τον Τραμπ, δήλωσε στο MSNBC ότι η σχετική νομοθεσία θα έχει κατατεθεί “μέσα στους επόμενους δύο μήνες,” προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Για το ζήτημα των φορολογικών μεταρρυθμίσεων ο Ράιαν δήλωσε μιλώντας στο MSNBC: “Ο στόχος μας είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, που είναι αρκετά γρήγορα για το Κογκρέσο.”

Παρά το γεγονός ότι επικρατεί ενθουσιασμός μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων για την κατάργηση του Obamacare, αλλά και για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη φορολογία, η μεγαλύτερη πρόκληση τόσο για τον Τραμπ όσο και για τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο είναι να βρουν έδαφος συγκρότησης πολιτικών συμμαχιών για την ψήφιση ειδικών διατάξεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter