ΗΠΑ: «Μπελάς» για τον Τραμπ ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ

ΗΠΑ: «Μπελάς»  για τον Τραμπ ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ

Η παρουσία του Τζάρεντ Κούσνερ στο πλευρό του πεθερού του Ντόναλντ Τραμπ αποδυναμώνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ήταν η εκτίμηση που διατύπωσαν σήμερα δύο πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα, ο οποίος, μια ημέρα πριν, είχε επιλέξει να αστειευτεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο γαμπρός του να έχει πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα.

Επιπλέον, σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την ικανοποίησή του για τα επιτεύγματά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ. «Κατάφερα πολλά πράγματα στην Ουάσιγκτον και ποτέ δεν είχαν τόση χαρά να κάνω κάτι τέτοιο, ιδίως γιατί το κάνω για τον αμερικανικό λαό!» έγραψε σε ένα tweet.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο σύζυγος της μεγαλύτερης κόρης του Αμερικανού προέδρου, της Ιβάνκας Τραμπ, θεωρείται ότι είναι ένας σύμβουλος με επιρροή, αλλά χαμηλών τόνων, στον Λευκό Οίκο. Μεταξύ άλλων έχει επιφορτιστεί να βρει μια λύση στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών- Παλαιστινίων. Ωστόσο τέλη Φεβρουαρίου έχασε την προσωρινή άδεια που του εξασφάλιζε την πρόσβαση στις πλέον εμπιστευτικές πληροφορίες της αμερικανικής διοίκησης.

Επιπλέον, όπως έγραψε η Washington Post, πολλοί αξιωματούχοι στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επιρροή που ασκούν ορισμένοι συνομιλητές του σε διεθνές επίπεδο λόγω της πλήρους έλλειψης εμπειρίας σε διπλωματικά θέματα αλλά και των οικονομικών δυσκολιών και σκοτεινών σημείων που περιβάλλουν την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να αστειευτεί για το θέμα χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, εξηγώντας ότι έφθασε αργοπορημένος διότι ο γαμπρός του δεν «μπόρεσε να περάσει από την ασφάλεια».

Σε αυτό το κλίμα, σήμερα, δύο πρώην συνεργάτες του Ρεπουμπλικάνου εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο καιρός έχει φθάσει, ώστε το ζευγάρι Ιβάνκα- Τζάρεντ, γνωστοί με το προσωνύμιο «Τζαρβάνκα» (Jarvanka), να απομακρυνθεί από το περιβάλλον του προέδρου, για το καλό του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Για τον Τζάρεντ και την Ιβάνκα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, πιστεύω ότι όλος ο κόσμος πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό που είναι καλύτερο για τον πρόεδρο» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ και πρώην επικεφαλής της ομάδας μετάβασης του εκλεγμένου προέδρου.

«Δυστυχώς, εξαιτίας της εσωτερικής μάχης (που μαίνεται στον Λευκό Οίκο) και των διαρροών (στον Τύπο), λειτουργούν εις βάρος αυτού του προέδρου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Κρίστι φαίνεται μάλιστα πως έκανε έναν παραλληλισμό με την παραίτηση την περασμένη εβδομάδα της Χόουπ Χικς, από τις στενότερες συνεργάτιδες του Τραμπ. Η διευθύντρια επικοινωνίας του προέδρου ομολόγησε ότι η δουλειά της αρκετές φορές την ώθησε στο να πει «αθώα ψέματα».

«Πήρε τη σωστή απόφαση (…). Εάν δεν είμαι σε ποσοστό 100% ένα πλεονέκτημα για τον πρόεδρο, πρέπει να αποσυρθώ» εξήγησε ο Κρις Κρίστι.

Σε μια άλλη παρέμβαση, ο Ράινς Πρίμπους, ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, συμφώνησε με τον Κρίστι στο ABC υπογραμμίζοντας ότι ο Τζάρεντ και η Ιβάνκα Κούσνερ τελικά «βρήκαν μια θέση» στον Λευκό Οίκο που «ταιριάζει με το χαρτοφυλάκιό τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter