ΗΠΑ: Μπλούμπεργκ… τέλος με μήνυμα στήριξης στον Μπάιντεν

ΗΠΑ: Μπλούμπεργκ… τέλος με μήνυμα στήριξης στον Μπάιντεν

Αποσύρθηκε από την κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου ο 78χρονος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Μάικλ Μπλούμπεργκ, έπειτα από τα πολύ άσχημα αποτελέσματα που σημείωσε στην Super Tuesday.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ πρόταξε την αμύθητη περιουσία του μπαίνοντας στη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών. Όσο περνούσε ο καιρός, ο 78χρονος επιχειρηματίας έβλεπε ότι αύξανε μεν την επιρροή του (όπως φανέρωναν οι δημοσκοπήσεις) αλλά σε επίπεδο ρητορείας, δεν ήταν λίγες οι φορές που έγινε… viral κάποια «επίθεση» από τους συνυποψηφίους του (ιδίως από τον Μπέρνι Σάντερς και την Ελίζαμπεθ Ουόρεν) για τις πρακτικές που ακολουθούσε στην καμπάνια του.

Ξοδεύοντας σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία, αρκετοί αναλυτές επέκριναν τον Μπλούμπεργκ για το γεγονός πως προσπαθούσε να… αγοράσει τις εκλογές. Εν τέλει, ο ίδιος κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει απέναντι στον Τζο Μπάιντεν (τον μεγάλο κερδισμένο της Super Tuesday) αλλά και τον Μπέρνι Σάντερς, ο 78χρονος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την κούρσα της διεκδίκησης του χρίσματος. Μάλιστα, δήλωσε τη στήριξή του προς τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπλούμπεργκ αποχωρεί μην έχοντας καταφέρει να κερδίσει σε καμία από τις 14 πολιτείες όπου διεξήχθησαν οι προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter