ΗΠΑ: Νέες εξελίξεις στο δικαστικό σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Τραμπ

ΗΠΑ: Νέες εξελίξεις στο δικαστικό σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Τραμπ

Παρατείνεται η έκδοση απόφασης σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ καθώς η δικαιοσύνη ανέβαλε, πιθανόν ως την επόμενη εβδομάδα, την ενδεχόμενη άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 76χρονου μεγιστάνα.

Ο Τραμπ, που ονειρεύεται να «ξανακερδίσει» τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο του 2024, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων, λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη τον Νοέμβριο του 2016, σε μια πορνοστάρ, τη Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου όπως πιστεύεται να εξασφαλιστεί η σιωπή της για τις συνευρέσεις τους.

Έπειτα από πολυετή έρευνα της εισαγγελίας του Μανχάταν, ο εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ, δημοκρατικός αιρετός, έμοιαζε από την περασμένη εβδομάδα να ετοιμάζεται να ασκήσει ποινική δίωξη —που θα ήταν, σε κάθε περίπτωση, ιστορική— σε βάρος του 45ου προέδρου των ΗΠΑ (2017-2021).

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο (Φλόριντα), προκάλεσε το Σάββατο νέα μιντιακή και πολιτική θύελλα, καταγγέλλοντας με κεφαλαία γράμματα μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που έχει δημιουργήσει, τον Truth Social, πως θα του ασκείτο δίωξη και θα «συλλαμβανόταν» προχθές Τρίτη.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδιδαν το σενάριο πως το σώμα ενόρκων, πολιτών που συνεργάζονται με τον εισαγγελέα Μπραγκ, επρόκειτο να ψηφίσει για την άσκηση δίωξης εντός της ημέρας. Όμως η εφημερίδα New York Times και ο ιστότοπος Insider, που επικαλέστηκαν δικαστικές πηγές, ανέφεραν πως η συνεδρίαση του σώματος ενόρκων χθες Τετάρτη ακυρώθηκε.

Ο Insider εκτίμησε πως η ψηφοφορία δεν θα διεξαχθεί εντός της εβδομάδας, μεταδίδοντας πως το σώμα των ενόρκων δεν αναμένεται να συνεδριάσει ούτε σήμερα. Γενικά, το σώμα συνεδρίαζε τελευταία Δευτέρες, Τετάρτες και Πέμπτες. Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας αρνήθηκε να «επιβεβαιώσει ή να σχολιάσει ζητήματα που άπτονται του σώματος των ενόρκων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter