ΗΠΑ: Νέο μακελειό σε σχολείο – Τουλάχιστον δύο νεκροί και επτά τραυματίες

ΗΠΑ: Νέο μακελειό σε σχολείο – Τουλάχιστον δύο νεκροί και επτά τραυματίες

Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και επτά οι τραυματίες σε ακόμη ένα περιστατικό ένοπλης βίας που έλαβε χώρα την Δευτέρα σε αμερικανικό λύκειο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σεντ Λούις, στο Μιζούρι, στους νεκρούς περιλαμβάνονται μια γυναίκα, μια έφηβη και ο δράστης, που περιγράφεται ως άνδρας περίπου 20 ετών, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη επτά άτομα.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9 το πρωί, τοπική ώρα, στο Central Visual and Performing Arts High School. Όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, οι μαθητές έφραξαν τις πόρτες των αιθουσών, οχυρώθηκαν πίσω από θρανία ενώ κάποιοι πήδηξαν από τα παράθυρα για να αναζητήσουν ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή, Μάικλ Σακ, αρχικά υπήρξε ανησυχία ότι ο ένοπλος, που έφερε «μακρύ όπλο», προσπάθησε να μπει στο κλειδωμένο σχολικό κτίριο. Οι αξιωματικοί «έτρεξαν στο σημείο όπου ακούστηκε ο πυροβολισμός, εντόπισαν τον ένοπλο και έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών τον σκότωσαν».

Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 49.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες στις ΗΠΑ το 2021, κάτι που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 130 θανάτους ημερησίως – πάνω από τους μισούς είναι αυτοκτονίες.

Πηγή: New York Times, AFP

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στις ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς στη Βόρεια Καρολίνα (Photos – Video)

Νέα έκκληση Μπάιντεν για περιορισμό της οπλοκατοχής μετά το μακελειό στη Βόρεια Καρολίνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter