ΗΠΑ: Ο Άσαντ πίσω από τα χημικά

ΗΠΑ: Ο Άσαντ πίσω από τα χημικά

Παράλληλα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τη Μόσχα να επανεξετάσει τη στήριξή της προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά όπλα που σκότωσε δεκάδες αμάχους και κάλεσε την Ρωσία να επανεξετάσει την στήριξη της στο καθεστώς της Δαμασκού.

«Είναι πολύ σημαντικό η ρωσική κυβέρνηση να εξετάσει προσεκτικά την διαρκή στήριξη που παρέχει στο καθεστώς του Άσαντ», δήλωσε ο Τίλερσον στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στην Φλόριντα για συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, και οι πληροφορίες που διαθέτουμε στηρίζουν ότι η Συρία, το συριακό καθεστώς υπό την ηγεσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είναι υπεύθυνο για αυτή την επίθεση» επισήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένας ρόλος για τον Άσαντ στην Συρία στο μέλλον.

Σύμφωνα παράλληλα με έναν ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ αναφορικά με την επίθεση με χημικά στην Συρία, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ επιρρίπτουν την ευθύνη στις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης.

«Επιδιώξαμε να λάβουμε την ρωσική ανάλυση και ανάγνωση σχετικά με το τι πιστεύουν ότι συνέβη», στην επίθεση με χημικά ανέφερε ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος εξετάζει σενάρια στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter