ΗΠΑ: Ο δικαστής αρνήθηκε νέα δίκη στον Σόβιν

ΗΠΑ: Ο δικαστής αρνήθηκε νέα δίκη στον Σόβιν

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για νέα δίκη στον πρώην αστυνομικό της Μινεάπολις Ντέρεκ Σόβιν. Το αίτημα αυτό ήρθε λίγες ώρες πριν από την αναμενόμενη καταδικαστική απόφαση για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει από τον δικαστή Πίτερ Κέιχιλ να καταδικάσει τον Σόβιν σε 30 χρόνια φυλακή. Ο δικηγόρος του θα ζητήσει δικαστική επιτήρηση.

Οι ένορκοι έχουν βρει τον Σόβιν ένοχο για τρεις κατηγορίες: δολοφονία δευτέρου βαθμού εξ αμελείας, δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού. Μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και 40 χρόνια φυλάκιση για δολοφονία δεύτερου βαθμού, έως 25 χρόνια για δολοφονία τρίτου βαθμού και έως και 10 χρόνια για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού. Οι πραγματικές ποινές πιθανότατα θα ήταν πολύ χαμηλότερες, επειδή ο Σόβιν δεν έχει προηγούμενες ποινές. Οι οδηγίες καταδίκης της Μινεσότα προτείνουν περίπου 12,5 χρόνια φυλάκισης για κάθε κατηγορία δολοφονίας και περίπου τέσσερα χρόνια για την κατηγορία ανθρωποκτονίας. Ο δικαστής θα αποφασίσει τελικά την τελική διάρκεια και αν θα εκτιθούν ταυτόχρονα ή η μία πίσω από την άλλη.

Ο 45χρονος Σόβιν κράτησε το γόνατό του πάνω στο λαιμό του Φλόιντ για περισσότερο από εννέα λεπτά, καθώς ο 46χρονος ήταν ξαπλωμένος στην άσφαλτο, ενώ τον συλλάμβανε υπό την υποψία ότι χρησιμοποίησε ένα πλαστό χαρτονόμισμα για μια αγορά, καθώς τρεις άλλοι αστυνομικοί της Μινεάπολις έστεκαν απαθείς.

Το συγκλονιστικό βίντεο του θανάτου του Φλόιντ, το οποίο διαδόθηκε ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδήγησε σε ένα κύμα μεγάλων διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα κατά της αστυνομικής βίας και του συστημικού ρατσισμού.

Οι τρεις άλλοι πρώην αστυνομικοί που εμπλέκονται στη σύλληψη του Φλόιντ, οι Του Τάο, Αλεξάντερ Κιούνγκ και Τόμας Λέιν αρχικά επρόκειτο να περάσουν δίκη τον Αύγουστο με την κατηγορία της βοήθειας και της συνέργειας σε δολοφονία και ανθρωποκτονία στο θάνατο του Φλόιντ. Αυτή η δίκη έχει αναβληθεί για τον επόμενο Μάρτιο.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter