ΗΠΑ: Ο Μάναφορτ, τα περιουσιακά του στοιχεία και τα 3 αμερικανικά διαβατήρια!

ΗΠΑ: Ο Μάναφορτ, τα περιουσιακά του στοιχεία και τα 3 αμερικανικά διαβατήρια!

Η απαγγελία κατηγοριών κατά του Πολ Μάναφορτ και του Ρικ Γκέιτς κυριαρχεί τα τελευταία 24ωρα στην Ουάσινγκτον, ενώ δημοσιοποιήθηκε δικαστικό έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει τα στοιχεία που δήλωναν οι ίδιοι σχετικά με τα περιουσιακά τους στοιχεία, μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό:

Ο Μάναφορτ έχει τρία αμερικανικά διαβατήρια, με το καθένα από αυτά να έχει διαφορετικό αριθμό. Ο ίδιος έχει υποβάλλει 10 αιτήσεις για την έκδοση διαβατηρίου κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Μέσα στο 2017 ο Μάναφορτ ταξίδεψε στο Μεξικό, την Κίνα και τον Ισημερινό μ’ ένα τηλέφωνο, αλλά κι έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν καταχωρηθεί με πλαστό όνομα. Οι δικαστικές αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει το όνομα αυτό.

Στην διάρκεια του 2016, ο Μάναφορτ ταξίδεψε στο Ντουμπάι, το Κανκούν, την Πόλη του Παναμά, την Αβάνα, την Σαγκάη, την Μαδρίτη, το Τόκιο, αλλά και το νησί Μεγάλο Κέιμαν.

Τόσο ο Μάναφορτ όσο και Γκέιτς ταξίδευαν συχνά στην Κύπρο.

Ο Μάναφορτ σε αίτηση χορήγησης δανείου κι άλλα έγραφα ανέφερε την αξία της περιουσίας του μεταξύ 19 εκατομμυρίων δολαρίων (Απρίλιος 2012) και 136 εκατομμυρίων δολαρίων (Μάιος 2016).

Σε μερικούς από τους μήνες για τους οποίους εργάστηκε ως επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, όπως τον Αύγουστο του 2016, η εκτίμηση του Μάναφορτ για την συνολική οικονομική αξία της περιουσίας του παρουσίαζε διακυμάνσεις. Τον Αύγουστο του 2016 δήλωσε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία είχαν αξία 28 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ σε άλλο έγγραφο αίτησης ανέφερε ότι η αξία αυτή ήταν στα 63 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Γκειτς (φωτογραφία πάνω) από την πλευρά του “άλλαζε συχνά τράπεζες, ενώ άνοιγε και έκλεινε τραπεζικούς λογαριασμούς”, σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών αρχών. Συνολικά άνοιξε 55 τραπεζικούς λογαριασμούς σε 13 τράπεζες. Μερικοί από αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν στην Βρετανία και την Κύπρο, όπου και διατηρούσε κεφάλαια 10 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2010 έως το 2013.

Τόσο οι δικηγόροι του Μάναφορτ, όσο και οι δικηγόροι του Γκέιτς ζήτησαν την άρση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού που εφαρμόζεται σε βάρος των πελατών τους. Υπό το καθεστώς αυτό, οι δύο κατηγορούμενοι μπορούν να φύγουν από το σπίτι τους μόνο αν πρόκειται να συναντηθούν με τους δικηγόρους τους, για ιατρικούς ή για θρησκευτικούς λόγους, ενώ παρουσιάζονται καθημερινά στις αρχές.

Η επόμενη παρουσία τους ενώπιον δικαστηρίου έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα, ενώ, αν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε ποινές κάθειρξης άνω των 10 ετών. Τόσο ο Μάναφορτ όσο και ο Γκέιτς υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι.

Πηγή: CNN / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter