ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν απέτρεψε προσωρινά το shutdown – «Φρενάρει» τη βοήθεια σε Ουκρανία και Ισραήλ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν απέτρεψε προσωρινά το shutdown – «Φρενάρει» τη βοήθεια σε Ουκρανία και Ισραήλ

Ο Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε την Πέμπτη ένα προσωρινό διάταγμα δαπανών, μια μέρα πριν από την πιθανή ημερομηνία κυβερνητικού shutdown. Με αυτή την κίνηση πήρε… μετάθεση για το επόμενο έτος η σύγκρουση με τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Δικομματική στήριξη

Το μέτρο πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία με υποστήριξη και από τα δύο κόμματα, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση των κυβερνητικών αναγκών μέχρι και μετά την περίοδο των χειμερινών διακοπών. Ο χρόνος που θα μεσολαβήσει μπορεί να χρησιμεύσει ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των αιρετών και για το τρέχον έτος.

Το προσωρινό πακέτο δαπανών διατηρεί την κρατική χρηματοδότηση στα τρέχοντα επίπεδα για δύο ακόμη μήνες, ενώ παράλληλα γίνεται διαπραγμάτευση για ένα μακροπρόθεσμο πακέτο. Οι προθεσμίες για την έγκριση των λογαριασμών πιστώσεων ολόκληρου του φετινού έτους χωρίζονται σε δύο ημερομηνίες: 19 Ιανουαρίου για ορισμένες ομοσπονδιακές υπηρεσίες και 2 Φεβρουαρίου για άλλες, δημιουργώντας δύο ημερομηνίες κατά τις οποίες θα υπάρχει κίνδυνος μερικού κωλύματος της κυβέρνησης.

Σε δύο βήματα

Η προσέγγιση των δύο βημάτων υποστηρίχθηκε από τον νέο Πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον, Ρεπουμπλικανό, και δεν ευνοήθηκε από πολλούς στη Γερουσία, αν και όλοι εκτός από έναν Δημοκρατικό και 10 Ρεπουμπλικάνοι την υποστήριξαν επειδή εξασφάλιζε ότι η κυβέρνηση δεν θα κλείσει προς το παρόν. Ο Τζόνσον έχει δεσμευτεί ότι δεν θα υποστηρίξει περαιτέρω μέτρα χρηματοδότησης. Παρουσίασε το νομοσχέδιο για την προσωρινή χρηματοδότηση ως το έδαφος για μια «μάχη» δαπανών με τη Γερουσία το επόμενο έτος.

Ο λογαριασμός δαπανών δεν περιλαμβάνει το αίτημα του Λευκού Οίκου σχεδόν 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για βοήθεια προς το Ισραήλ και την Ουκρανία. Ούτε παρέχει ανθρωπιστική χρηματοδότηση για Παλαιστίνιους και άλλα συμπληρωματικά αιτήματα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων για την ασφάλεια των συνόρων. Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές είναι πιθανό να στρέψουν την προσοχή τους περισσότερο σε αυτό το αίτημα μετά τις διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών με την ελπίδα να διαπραγματευτούν μια συμφωνία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter