ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διαδήλωσε μαζί με απεργούς εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διαδήλωσε μαζί με απεργούς εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας
AP Photo/Evan Vucci

Σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που ενώθηκε με μια ομάδα απεργών εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία σε μια συγκέντρωση στο Μίσιγκαν την Τρίτη. Πρόκειται για μια εξαιρετική χειρονομία υποστήριξης προς ένα εργατικό συνδικάτο από έναν εν ενεργεία Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τους εργαζομένους της General Motors που έκαναν πικετοφορία και μίλησε στο πλήθος μαζί με στελέχη του συνδικάτου.

«Τα συνδικάτα έχτισαν τη μεσαία τάξη», φώναξε ο κ. Μπάιντεν με τηλεβόα. «Είναι γεγονός!»

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι εργαζόμενοι είχαν κάνει πολλές θυσίες όταν οι εταιρείες τους είχαν πρόβλημα. «Τώρα τα πάνε απίστευτα καλά», είπε. «Και μαντέψτε: Θα πρέπει να τα πάτε απίστευτα καλά, επίσης». Ντυμένος με καπέλο του μπέιζμπολ και πουλόβερ, επαινέθηκε από τους παριστάμενους ως ο πρώτος σύγχρονος πρόεδρος που υιοθέτησε εργατικές διεκδικήσεις.

Από την έναρξη της απεργίας στις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν καλεί τις εταιρείες και τους εργαζομένους να καταλήξουν σε συμφωνία. Οταν ρωτήθηκε αν άξιζαν την αύξηση κατά 40% που επιδιώκουν, απάντησε «ναι», μαζί με το πλήθος των διαδηλωτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter