ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τις οικογένειες δύο Αμερικανών κρατουμένων στη Ρωσία

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τις οικογένειες δύο Αμερικανών κρατουμένων στη Ρωσία

Τις οικογένειες δύο Αμερικανών που κρατούνται στη Ρωσία, της μπασκετμπολίστριας Μπρίτνεϊ Γκρίνερ και του πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, θα συναντήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Κάναμε μια σημαντική προσφορά [σ.σ. στη Ρωσία] πριν από μερικούς μήνες, επαναλάβαμε πολλές φορές αυτή την προσφορά και συνεχίζουμε να εξετάζουμε όλες τις επιλογές για να τους φέρουμε πίσω στα σπίτια τους με κάθε ασφάλεια», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

«Ο πρόεδρος θέλει να βεβαιωθεί πως οι οικογένειες αντιλαμβάνονται πως είναι στην κορυφή των ανησυχιών του, συμπλήρωσε η Ζαν-Πιερ, διευκρινίζοντας πως ο Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί τη σύζυγο της Μπρίτνεϊ Γκρίνερ και την αδελφή του Πολ Γουίλαν.

«Θα ήθελα να μπορούσα να σας ανακοινώσω σήμερα πως η Μπρίτνεϊ και ο Πολ θα επιστρέψουν στο σπίτι. Δυστυχώς, δεν είμαστε εκεί», δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιερ.

Υπενθυμίζεται πως η μπασκετμπολίστρια καταδικάστηκε τον Ιούλιο σε φυλάκιση εννέα ετών από ρωσικό δικαστήριο για λαθρεμπόριο κάνναβης, με την υπόθεσή της να λαμβάνει γεωπολιτική διάσταση στο πλαίσιο της κρίσης ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον στο φόντο και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτή η διπλωματική αντιπαράθεση έστρεψε και πάλι τους προβολείς στον Πολ Γουίλαν, ο οποίος εκτίει ποινή 16 ετών σε φυλακή στη Ρωσία για «κατασκοπία».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ένοχη για κατοχή ναρκωτικών δήλωσε η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκρίνερ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter