ΗΠΑ: Ο Μπλίνκεν παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει από πού προέρχεται το «σύνδρομο της Αβάνας»

ΗΠΑ: Ο Μπλίνκεν παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει από πού προέρχεται το «σύνδρομο της Αβάνας»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ποια είναι η ασθένεια που είναι γνωστή ως «σύνδρομο της Αβάνας» ή ποιος ευθύνεται για αυτήν, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, μετά την αναφορά της ασθένειας Αμερικανών διπλωματών στο Παρίσι και τη Γενεύη.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι ολόκληρη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εργάζεται για να λύσει το μυστήριο της ασθένειας, η οποία έχει πλήξει περίπου 200 Αμερικανούς διπλωμάτες, αξιωματούχους και μέλη οικογενειών τους στο εξωτερικό. «Μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη και δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι υπεύθυνος», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξή του στο MSNBC.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Πέμπτη πρόσθετες ασθένειες μεταξύ αξιωματούχων που υπηρετούν σε διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στο Παρίσι και τη Γενεύη, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία είχαν συνομιλίες για την ασφάλεια τη Δευτέρα σχετικά με τη συγκέντρωση στρατευμάτων της Μόσχας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Τρεις αξιωματούχοι στο προξενείο των ΗΠΑ στη Γενεύη ανέφεραν συμπτώματα του μυστηριώδους συνδρόμου, ανέφερε η εφημερίδα, και τουλάχιστον ένας από αυτούς μεταφέρθηκε από την Ελβετία στις ΗΠΑ για θεραπεία. Ο Μπλίνκεν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει υπόψη των Ρώσων τις ασθένειες, αλλά ακόμα δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιος ήταν υπεύθυνος.

Τι είναι το σύνδρομο της Αβάνας

Η μυστηριώδης ασθένεια φέρει συμπτώματα όπως ημικρανίες, ναυτία, κενά μνήμης και ζάλη. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ στην κουβανική πρωτεύουσα το 2016. Ο Μπλίνκεν είπε ότι έχει συναντηθεί με υπαλλήλους του State Department σε όλο τον κόσμο που περιέγραψαν τις ασθένειες και πώς αυτά τα περιστατικά διέκοψαν την κανονική ροή του βίου τους.

«Εργαζόμαστε υπερωρίες σε ολόκληρη την κυβέρνηση για να καταλάβουμε τι συνέβη, ποιος είναι υπεύθυνος. Και εν τω μεταξύ να βεβαιωθούμε ότι φροντίζουμε οποιονδήποτε έχει πληγεί και να προστατεύσουμε όλους τους ανθρώπους μας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», διαβεβαίωσε ο Μπλίνκεν.

Κρούσματα έχουν επίσης καταγραφεί στην Κίνα, την Κολομβία, τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Σερβία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter