ΗΠΑ: Ο Πιτ Μπούτιτζετζ παρουσιάστηκε από τον Μπάιντεν ως ο επόμενος υπουργός Μεταφορών

ΗΠΑ: Ο Πιτ Μπούτιτζετζ παρουσιάστηκε από τον Μπάιντεν ως ο επόμενος υπουργός Μεταφορών

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκθείασε την ποικιλομορφία της επερχόμενης κυβέρνησής του, παρουσιάζοντας τον πρώην αντίπαλό του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, τον Πιτ Μπούτιτζετζ, στον οποίο επέλεξε να εμπιστευθεί το υπουργείο Μεταφορών.

Ο ΜπούτιτζΕτζ, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ, στην Ιντιάνα, θα γίνει ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υπουργός, εφόσον ο διορισμός του εγκριθεί από τη Γερουσία.

Παρουσιάζοντας τον 38χρονο πολιτικό, από το Γούλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ο Μπάιντεν είπε ότι θα αναλάβει το έργο της αναβάθμισης των γηρασμένων υποδομών και της αποκατάστασης «των δρόμων, των γεφυρών και των λιμανιών μας που καταρρέουν».

«Το υπουργικό συμβούλιο των Μπάιντεν-Χάρις θα είναι ιστορικό – ένα υπουργικό συμβούλιο που θα μοιάζει με την Αμερική, που θα αξιοποιεί τους καλύτερους της Αμερικής, που θα ανοίγει τις πόρτες και θα διαλύει τα εμπόδια ώστε να έχουν πρόσβαση όλα τα ταλέντα (…) αυτού του έθνους», συνέχισε ο εκλεγμένος πρόεδρος, αναφερόμενος στην πιο ποικιλόμορφη κυβέρνηση στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να συμβιβάζονται με λιγότερα από τους εταίρους μας στον αναπτυγμένο κόσμο, όταν πρόκειται για τους δρόμους και τις γέφυρες μας, τους σιδηροδρόμους και τα συστήματα τράνζιτ. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να δείχνουν τον δρόμο και ξέρω ότι αυτή η κυβέρνηση θα το κάνει», είπε ο πρώην δήμαρχος. «Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα ανταποκριθεί στις κλιματικές αλλαγές και θα υπηρετήσει εξίσου όλους τους Αμερικανούς, συνεχίζοντας να φροντίζει για την ασφάλεια των ταξιδιωτών και των εργαζομένων», πρόσθεσε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter