ΗΠΑ: Ο στρατός των «ψεκασμένων» του Τραμπ ετοιμάζεται να στελεχώσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες

ΗΠΑ: Ο στρατός των «ψεκασμένων» του Τραμπ ετοιμάζεται να στελεχώσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
AP Photo/Andrew Harnik, File

Στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ, με πολιτικές προτάσεις και θέσεις που προκαλούν ανατριχίλα σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο, βγαίνει σταδιακά όλο το σύστημα που στηρίζει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ. Το ακροδεξιό- συντηρητικό μπλοκ που έχει πάρει τα ηνία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος έχει βρει την βασική του έκφραση στην σύμπραξη μεταξύ 80 πολιτικών οργανώσεων και δεξαμενών σκέψης (think tanks) υπό την ηγεσία και τον συντονισμό του Heritage Foundation, η οποία ακούει στο καθόλου ευφάνταστο όνομα Project 2025.

Ποιος είναι ο εκπεφρασμένος στόχος του Project 2025; Η στρατολόγηση δεκάδων χιλιάδων συντηρητικών στελεχών και ειδικών, η συγκέντρωση τους στην Ουάσινγκτον και η αντικατάσταση των υπαλλήλων των ομοσπονδιακών δημόσιων υπηρεσιών με αυτούς.

Ο στόχος αυτός τέθηκε από τους συμμετέχοντες σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στην θεωρία συνωμοσίας -που προφανώς οι ίδιοι διακίνησαν- περί ενός «βαθέως κράτους» στην Ουάσινγκτον το οποίο εχθρεύεται τις πολιτικές θέσεις και την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με αποτέλεσμα να σαμποτάρει τις προσπάθειες τους να κυβερνήσουν τις ΗΠΑ.

Ένας από τους συμμετέχοντες που έχει αναλάβει να παρουσιάσει και κατά τα φαινόμενα να επιβάλλει μετεκλογικά το πολιτικό πλάνο της ακροδεξιάς… διανόησης στην Αμερικανική οικονομία, είναι ο οικονομολόγος που δεν επελέγη ως σεξιστής για το τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED), Στίβεν Μουρ. Ο Μουρ, σύμφωνα με τον Guardian, στο πλαίσιο του Project 2025, παρουσίασε το (όχι και τόσο) πρωτότυπο πλάνο του για την μεταρρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ το οποίο όπως είναι και αναμενόμενο βάζει στο στόχαστρο τα προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης.

Μάλιστα σύμφωνα με το καταπληκτικό πλάνο του, που προφανώς θα κάνει τα κοράκια της Wall Street να τρίβουν τα χέρια τους, δεν χρειάζονται προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης, αλλά μόνο προσωπικοί λογαριασμοί 401k, που είναι στην ουσία προγράμματα αγοράς χρηματιστηριακών προϊόντων τα οποία εμμέσως δίνουν συντάξεις ως μέρισμα από τα κέρδη. Αυτά τα λέει βέβαια τώρα, χωρίς να αναλύει τα πράματα περαιτέρω. Παλιότερα είχε υποστηρίξει ότι τα προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης στα οποία απέδωσε χαρακτηριστικά μιας πυραμίδας Πόντσι, θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν.

Σε άλλες προτάσεις για την οικονομική πολιτική της επόμενης προεδρίας, ο Μουρ ξεκαθαρίζει ότι αυτή θα πρέπει να εξαφανίσει την «ρατσιστική ατζέντα της ισότητας» και «την οικονομικά καταστροφική και μη αποδοτική ατζέντα που σχετίζεται με το κλίμα και τους κινδύνους για την οικονομία».

Σημειώνεται ότι σιγά σιγά, κι άλλα κομμάτια της… δουλειάς που γίνεται στα πλαίσια του Project 2025 θα αρχίσουν να απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης πλησιάζουμε στις εκλογές, καθώς υπάρχουν προτάσεις για μια σειρά από θέματα, όπως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και η πολιτική για το κλίμα.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Ισραηλινή επίθεση εναντίον αμάχων που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια – Πάνω από 100 νεκροί (Video)

Τουρκία: Με γρήγορες διαδικασίες η αγορά των 40 αμερικανικών F-16

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter