Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
"Πολεμικό" κλίμα

ΗΠΑ: Ο Τίλερσον ...μαζεύει τα τα tweet του Τραμπ κατά της Κίνας για την Βόρεια Κορέα

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θεωρούν υπεύθυνη την Κίνα για την δύσκολη κατάσταση που έχει προκληθεί στην Κορεατική Χερσόνησο.

Μιλώντας στην διάρκεια ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι για την επίτευξη του στόχου της αποπυρηνικοποίησης στην Κορεατική Χερσόνησο, οι ΗΠΑ επιδιώκουν “να συνεργαστούν με την Κίνα,” ενώ η Ουάσινγκτον δεν κατηγορεί τους Κινέζους για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ συνέδεσε αβάσιμα σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα, με την κατάσταση έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, γράφοντας: “Είμαι πολύ απογοητευμένος με την Κίνα. Οι ανόητοι προηγούμενοι ηγέτες μας, τους επέτρεψαν να έχουν εμπορικές σχέσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο, ενώ δεν κάνουν τίποτα για μας στην υπόθεση της Βόρειας Κορέας, απλά μιλάνε.”

Ο Τίλερσον δήλωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν να έχουν έναν διάλογο με την Βόρεια Κορέα, σε κάποια στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.