ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν έκοψε τελικά την επιχορήγηση για τα Special Olympics

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν έκοψε τελικά την επιχορήγηση για τα Special Olympics

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε μια εισήγηση των συνεργατών του στο πλαίσιο της κατάρτισης του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και διαβεβαίωσε ότι θα προβλεφθεί χρηματοδότηση των Special Olympics, αθλητικής οργάνωσης για παιδιά και ενήλικους με νοητικά, ψυχικά ή σωματικά προβλήματα, αφού η προταθείσα κατάργησή της έγινε στόχος σφοδρών φραστικών πυρών τόσο από Ρεπουμπλικάνους, όσο και από Δημοκρατικούς.

Η ανακοίνωση που έκανε η υπουργός Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒός για την κατάργηση του κονδυλίου -φέτος ανέρχεται σε ύψος 17,6 εκατομμυρίων δολαρίων- για τη δομή που οργανώνει τους Special Olympics προκάλεσε αγανάκτηση σε πολλούς στις ΗΠΑ.

Δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη πως το Κογκρέσο θα συμφωνούσε να μηδενιστεί η χρηματοδότηση του προγράμματος στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2020.

Η κυβέρνηση Τραμπ είχε αποπειραθεί να μηδενίσει τη χρηματοδότηση της διοργάνωσης και πέρυσι, όμως οι κοινοβουλευτικοί φρόντισαν να προβλεφθεί.

Η ΝτεΒός δυσκολεύτηκε να υπερασπιστεί την πρόταση όταν είχε καταθέσει στο Κογκρέσο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε εξωτερικό χώρο του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ υποστήριξε ότι μόλις ενημερώθηκε για τον σάλο. «Έχω πάει στους Special Olympics και είναι καταπληκτικοί, και μόλις ενέκρινα μια χρηματοδότηση. Μόλις το άκουσα, το πρωί. Παραμέρισα την εισήγηση των ανθρώπων μου. Θα χρηματοδοτήσουμε τους Special Olympics», είπε.

Πολλοί Δημοκρατικοί, ανάμεσά τους και ο γερουσιαστής και υποψήφιος για την προεδρία Μπέρνι Σάντερς, αντέδρασαν έντονα, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «απίστευτη», «απάνθρωπη», ή «σκανδαλώδης» στην προταθείσα περικοπή.

Η διοργάνωση των Special Olympics αποτελεί δημιούργημα μιας αδελφής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, της Γιούνις Κένεντι Σράιβερ. Οι επόμενοι αγώνες θα διεξαχθούν στο Αμπού Ντάμπι, με τη συμμετοχή πολλών χιλιάδων αθλητών απ’ όλο τον κόσμο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter