ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με την οικογένεια του Τζέισον Μπλέικ

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με την οικογένεια του Τζέισον Μπλέικ

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα με την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, του 29χρονου Αφροαμερικανού που έμεινε παράλυτος από τους πισώπλατους πυροβολισμούς λευκού αστυνομικού στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν, σε ένα συμβάν στα τέλη Αυγούστου που πυροδότησε νέες διαδηλώσεις και ταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική βαρβαρότητα.

Η ιδιωτική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα κτίριο στο αεροδρόμιο του Μιλγουόκι, έγινε στην αρχή μιας περιοδείας του Μπάιντεν στην πολιτεία αυτή. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Τζιλ συναντήθηκαν με τέσσερα μέλη της οικογένειας του Μπλέικ, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του, ανέφερε το επιτελείο της προεκλογικής ομάδας του αντιπάλου του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν αναμένεται αργότερα σήμερα να συγκαλέσει μια κοινοτική συνάντηση στην Κενόσα, όπου ο λευκός αστυνομικός πυροβόλησε πολλές φορές τον Μπλέικ στην πλάτη στις 23 Αυγούστου, αφήνοντας τον νεαρό μαύρο παράλυτο από τη μέση και κάτω και πυροδοτώντας μέρες διαδηλώσεων ενάντια στην αστυνομική βία.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter