ΗΠΑ: Ο υπoυργός Άμυνας οργάνωσε την επίθεση εναντίον των Χούθι από το… νοσοκομείο

ΗΠΑ: Ο υπoυργός Άμυνας οργάνωσε την επίθεση εναντίον των Χούθι από το… νοσοκομείο

Η απόφαση για την επίθεση των ΗΠΑ εναντίων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των Χούθι, ελήφθη εν μέσω σύγχυσης στο Πεντάγωνο, εξαιτίας της μυστηριώδους «εξαφάνισης» του υπουργού Άμυνας της χώρας.

Ο Λόιντ Όστιν, απέκρυψε από τον Τζο Μπάιντεν τη νοσηλεία και την υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του προστάτη και μάλιστα, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν ακόμη σε διακοπές στο Σαν Κρουά.

Μολονότι οι ΗΠΑ ήταν μέχρι τώρα επιφυλακτικές στο να επέμβουν στρατιωτικά στην Ερυθρά Θάλασσα, το χτύπημα των Χούθι στις 9 Ιανουαρίου – που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη επίθεση των ανταρτών μέχρι σήμερα – αποτέλεσε την «κόκκινη γραμμή» για τις ΗΠΑ.

Οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι κατέρριψαν σχεδόν 20 drones και τρεις πυραύλους, αποτρέποντας τη σοβαρή ζημιά που σκόπευαν οι αντάρτες της Υεμένης εναντίον τους.

Στον απόηχο της επίθεσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συγκάλεσε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας και έτσι έπεσαν ξανά στο «τραπέζι» οι στρατιωτικές κινήσεις στη Μέση Ανατολή.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μπάιντεν αποφάσισε ότι ήταν ώρα να προχωρήσει. Έτσι, έδωσε εντολή στον μέχρι πρότινος απόντα Λόιντ Όστιν, ο οποίος εργαζόταν ακόμη μέσα από το νοσοκομείο, να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.

Ο Όστιν, ήταν «εξαφανισμένος» για αρκετές ημέρες, χωρίς να ενημερώσει τον Μπάιντεν. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο πολιτικός ειισήχθη στο νοσοκομείο στις 22 Δεκεμβρίου για μια απροσδιόριστη προγραμματισμένη επέμβαση.

Αφού αισθάνθηκε «έντονο» πόνο την 1η Ιανουαρίου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ στο Μέριλαντ, όπου οι πρόεδροι των ΗΠΑ πηγαίνουν για τσεκάπ ή ιατρική βοήθεια.

Τελικά, στις 9 Ιανουαρίου το νοσοκομείο εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν, που ανέφερε ότι ο Οστιν νοσηλεύτηκε για καρκίνο του προστάτη.

Κατά την απουσία του, η αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Κάθλιν Χικς, ήταν ουσιαστικά υπεύθυνη του Πενταγώνου.

Σημειώνεται, ότι το χτύπημα της 11ης Ιανουαρίου ήρθε μετά από εβδομάδες αυξανόμενης πίεσης στον Μπάιντεν, να απαντήσει στρατιωτικά στις επιθέσεις των Χούθι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter