ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί έδωσαν «πάτημα» στον Τραμπ λόγω Αϊόβα

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί έδωσαν «πάτημα» στον Τραμπ λόγω Αϊόβα

Η αδυναμία εξαγωγής αποτελεσμάτων στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών στην Αϊόβα έδωσε την ευκαιρία στον Ντόναλντ Τραμπ ώστε να εξαπολύσει… επίθεση με χλευαστικούς χαρακτηρισμούς.

Για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, το «φιάσκο» στην Αϊόβα ήταν η «απόλυτη καταστροφή» για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη επίσημα αποτελέσματα για τον νικητή της διαδικασίας, λόγω τεχνικής βλάβης. Ο Τραμπ, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει την πρωτιά στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων στη μικρή αγροτική πολιτεία, ανέφερε στο twitter πως: «Τίποτα δεν λειτουργεί, όπως ακριβώς όταν κυβερνούσαν τη χώρα.Το μόνο άτομο που μπορεί να διεκδικήσει μια πολύ μεγάλη νίκη στην Αϊόβα χθες το βράδυ είναι ο Τραμπ».

Οι Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν πως τα επίσημα αποτελέσματα θα βγουν στον «αέρα» εντός της ημέρας, κάνοντας λόγο για ανακολουθίες στη διαδικασία της Δευτέρας, οι οποίες δεν επέτρεψαν στο να εξαχθούν ασφαλή αποτελέσματα. Πάντως, δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών ανακήρυξαν την νίκη τους στη διαδικασία της Αϊόβα: ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος προηγείτο στις δημοσκοπήσεις, και ο μετριοπαθής Πιτ Μπούτιτζετζ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter