ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί στοχεύουν στη δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων του Τραμπ

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί στοχεύουν στη δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων του Τραμπ

Τα μέλη του Κογκρέσου που ανήκουν στους Δημοκρατικούς έχουν ρίξει το βάρος στην ανάλυση των φορολογικών δηλώσεων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που καλύπτουν την περίοδο μιας εξαετίας.

Τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία με την παρούσα κοινοβουλευτική σύνθεση τελεί υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών ελπίζουν ότι θα λάβουν τα σχετικά φορολογικά έγγραφα και στοιχεία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μετά την κίνηση που έκανε την Τρίτη το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, απορρίπτοντας την προσφυγή του Τραμπ που είχε ως στόχο την παρεμπόδιση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων του από το Κογκρέσο.

Η επιτροπή επεδίωξε για πρώτη φορά να έχει πρόσβαση στα αναφερόμενα φορολογικά στοιχεία από το 2019, όταν ακόμη ο Τραμπ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ η διάθεσή τους εμπίπτει σε ομοσπονδιακούς περιορισμούς, σχετικά με τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της χρήσης τους.

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν να δημοσιοποιήσουν μερικά από τα φορολογικά στοιχεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ενδεχόμενα μετά τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στην αναφερόμενη επιτροπή έχουν χρονικό περιθώριο επεξεργασίας των στοιχείων μέχρι την 3η Ιανουαρίου, πριν από την ανάληψη του πλειοψηφικού ελέγχου του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος από τους Ρεπουμπλικάνους, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι εξασφάλισαν μία οριακή πλειοψηφία στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο που πραγματοποιήθηκαν στις 8 Νοεμβρίου και αμέσως μετά την τοποθέτηση τους στις επιτροπές και την αλλαγή των αριθμητικών συσχετισμών στη σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων θα μπορούν να σταματήσουν τη σχετική έρευνα για τα φορολογικά στοιχεία του Τραμπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter