ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν τον έλεγχο της Βουλής – Τι επίκειται για την κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν τον έλεγχο της Βουλής – Τι επίκειται για την κυβέρνηση Μπάιντεν

Δια «πυρός και σιδήρου» κατάφερε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) μέσω της καταμέτρησης των ψήφων των Ενδιάμεσων Εκλογών.

Το κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να «πιάσει» το όριο των 218 βουλευτών, το οποίο απαιτείται για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας, έναντι 210 των Δημοκρατικών, έχοντας πλέον τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε αντίθεση με τη Γερουσία την οποία ελέγχει το κυβερνών κόμμα.

Graphic shows a balance of power chart for the U.S. House and a congressional district cartogram map of race winners for the 2022 U.S. midterm elections.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η διαδικασία μίας εκλογικής «μάχης» η οποία διεξήχθη σε κλίμα πόλωσης (και παρά τη διάψευση των υψηλών προσδοκιών από πλευράς Ρεπουμπλικανών, καθώς το «κόκκινο κύμα» δεν… παρέσυρε τους ψηφοφόρους), με αποτελέσματα που αναμένεται να επιτείνουν τον πολιτικό διχασμό που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Μέσω του ελέγχου της Βουλής, οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι σε θέση να σταματήσουν την υλοποίηση της ατζέντας του κ. Μπάιντεν, αλλά και να διενεργούν έρευνες για την κυβέρνηση και την οικογένειά του. Τις διαδικασίες

Η ήττα των Δημοκρατικών στην κάτω Βουλή αφαιρεί μέρος της εξουσίας του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προχώρησε σε ενωτικές δηλώσεις, εκφράζοντας ήδη τη βούλησή του να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση δηλώνοντας ανοικτός σε όλες τις «καλές ιδέες». Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις εκλογές, σημείωσε ωστόσο ότι  «ο αμερικανικός λαός έκανε σαφές, θεωρώ, πως περιμένει από τους Ρεπουμπλικάνους, να δείξουν επίσης διάθεση συνεργασίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter