ΗΠΑ: Ολοταχώς για δεύτερη θητεία ο Τραμπ με «προίκα» 30 εκατ. δολάρια

ΗΠΑ: Ολοταχώς για δεύτερη θητεία ο Τραμπ με «προίκα» 30 εκατ. δολάρια

Η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια στην διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019, υλοποιώντας ένα ουσιαστικό ξεκίνημα της προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων για τον προεκλογικό αγώνα του Αμερικανού προέδρου.

Από την άλλη μεριά, χρήματα συγκεντρώνουν και οι υποψήφιοι διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, οι οποίοι όμως είναι αντιμέτωποι με έναν μεγάλης διάρκειας αλλά και σε οικονομικό επίπεδο, ακριβό προκριματικό κύκλο στην πορεία διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος, σημειώνει το “Politico.”

Η προεκλογική εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2019, έχοντας τραπεζικές καταθέσεις 40,8 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως έγινε γνωστό χθες.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δηλώνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αρχίσει να συγκεντρώνει ένα σοβαρό χρηματικό ποσό για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο ίδιος συμπλήρωσε τα σχετικά γραφειοκρατικά έγγραφα για την επανεκλογή του, νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ συγκεντρώνει, αλλά και ξοδεύει χρήματα μέσω της επιτροπής για την προεκλογική του εκστρατεία, από το χρονικό διάστημα έναρξης της άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του το 2017.

Το ποσό των χρημάτων που έχει συγκεντρώσει ο Τραμπ δημοσιοποιήθηκε πρώτα από το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Τα 30 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, ξεπερνούν κατά πολύ τα ποσά που έχουν συγκεντρώσει οι κορυφαίοι διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

Παράλληλα, φανερώνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα βαδίσουν ενωμένοι πίσω από την προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ, ενώ έχουν οργανωθεί και οι μηχανισμοί συγκέντρωσης μικρών και μεγάλων χρηματικών ποσών που θα υποστηρίξουν την προεκλογική εκστρατεία.

Στους Δημοκρατικούς, ο ανεξάρτητος Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς συγκέντρωσε 18,2 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η προεκλογική του εκστρατεία, ενώ η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 12 εκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Τραμπ είχε συγκεντρώσει 21 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ τα 30 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2019, συνεχίζουν την ανοδική τάση της συγκέντρωσης χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ βρισκόμαστε έναν χρόνο πιο κοντά στην διεξαγωγή των επόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, συγκέντρωσε το ποσό των 45,8 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Τα συνολικά αποθεματικά -πλην δαπανών- που έχει συγκεντρώσει η επιτροπή σε ρευστό χρήμα, πλησιάζουν τα 41 εκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση των χρημάτων που συγκεντρώνονται συνοδεύεται από την αύξηση των δαπανών για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί από τις αρχές του 2019 δείχνουν ότι ο Τραμπ απασχολούσε προσωπικό 16 ατόμων στην προεκλογική του εκστρατεία στα τέλη του 2018. Ο αριθμός αυτός των εργαζόμενων στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου αναμένεται ότι θα αυξηθεί δραστικά μέσα στο 2019, καθώς οργανώνεται το πλαίσιο των υποδομών για την εκστρατεία της επανεκλογής του το 2020.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων που τροφοδοτούνται οικονομικά από επιτροπές συγκέντρωσης χρημάτων, έχουν διαθέσει μεγάλα ποσά για ψηφιακή διαφήμιση μέσα στο 2019, ώστε να προσελκύσουν νέους δωρητές από το Facabook και την Google, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τις διαφημιστικές τους δαπάνες.

“Η στρατηγική του Τραμπ είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα και να ελέγξει την συζήτηση σε εθνικό επίπεδο,” δήλωσε ο Νέιθαν Γκονζάλες, από την ανεξάρτητη πολιτικά σελίδα (Inside Elections).

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Politico / CNN

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter