ΗΠΑ: Ομολογία για τη συνωμοσία εισβολής στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Ομολογία για τη συνωμοσία εισβολής στο Καπιτώλιο

Ομολόγησε την ενοχή του ο Τζέρεμι Μπερτίνο, μέλος των Proud Boys, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνωμοσίας για τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Πρόκειται για την πρώτη ομολογία μέλους των ακροδεξιών οργανώσεων που ερευνώνται από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές.

Έξι άλλα μέλη, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής τους, Ενρίκε Ταρίο, πρόκειται να δικαστούν φέτος, ομοίως για την κατηγορία συνωμοσίας.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, τα μέλη της οργάνωσης Proud Boys αρνούνται τις κατηγορίες για σχέσεις με την ακροδεξιά και περιγράφουν την οργάνωση τους ως ένα «πολιτικά μη ορθό κλαμπ ανδρών για δυτικούς σοβινιστές».

Ο Μπερτίνο ομολόγησε και για την κατηγορία της παράνομης κατοχή όπλου.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πρώτη δίκη υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ που κατηγορούνται για την οργάνωση της επίθεσης στο Καπιτώλιο, όπου δικάζονται πέντε συνεργάτες των ακροδεξιών Oath Keepers.

Στο κατηγορητήριο 33 σελίδων αναφέρεται ότι ο Τάριο και οι συγκατηγορούμενοι του Τζο Μπιγκς, Ίθαν Νόρντιν, Ζάκαρι Ρελ και Ντόμινικ Πεζόλα χρησιμοποιούσαν επί μήνες κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων προκειμένου να σταματήσουν με τη βία την επικύρωση της εκλογής του νέου προέδρου του ΗΠΑ, ωστόσο είναι δύσκολο να αποδειχθεί το κατηγορητήριο ότι συμφώνησαν να επιδοθούν στη βία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter