ΗΠΑ: Οργή στο Οχάιο από τον αστυνομικό που σκοτώνει εν ψυχρώ μαύρο μέσα στο γκαράζ του

ΗΠΑ: Οργή στο Οχάιο από τον αστυνομικό που σκοτώνει εν ψυχρώ μαύρο μέσα στο γκαράζ του

Ένα ακόμα περιστατικό παρόμοιο με αυτό της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης όταν ένας Αφροαμερικανός άντρας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός λευκού αστυνομικού στο Κολόμπους, στην πολιτεία Οχάιο.

Πρόκειται για τον 47χρονο Αντρέ Μορίς Χιλ, ο οποίος βρισκόταν στο γκαράζ σπιτιού τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που έριξε ο αστυνομικός. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν κληθεί για ασήμαντο περιστατικό στην περιοχή.

Τα πλάνα από την κάμερα που φόραγε ο αστυνομικός εικονίζουν τον Χιλ να προχωράει προς αυτόν, κρατώντας ένα κινητό τηλέφωνο στο αριστερό του χέρι, χωρίς να είναι ορατό το δεξί. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο αστυνομικός ανοίγει πυρ και ο 47χρονος καταρρέει. Τίποτα στο βίντεο δεν εξηγεί γιατί ο αστυνομικός άνοιξε πυρ.

Ο Άνταμ Κόι και ο συνάδελφός του θα περιμένουν αρκετά λεπτά προτού πλησιάσουν το θύμα, το οποίο είναι ακόμα ζωντανό. Ο Χιλ θα ξεψυχήσει ωστόσο λίγο αργότερα.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους, ο Τόμας Κουίνλαν, τόνισε χθες Πέμπτη ότι έχει κινηθεί διαδικασία για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας και ότι θέλει ο αστυνομικός που άνοιξε πυρ, να αποταχθεί πάραυτα. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, εναντίον του αστυνομικού, είχαν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες για χρήση υπέρμετρης βίας.

Ο αστυνομικός, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στον διευθυντή δημόσιας ασφάλειας της πόλης Νεντ Πέτους, ο οποίος θα πάρει αποφάσεις για την τύχη του.

Πολλές δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης στη συνοικία όπου σκοτώθηκε ο Αντρέ Χιλ, για να καταγγείλουν την αστυνομική βία με θύματα Αφροαμερικανούς και να απαιτήσουν δικαιοσύνη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter