ΗΠΑ: «Όχι» από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση εγγράφου για την έφοδο του FBI στην έπαυλη Τραμπ

ΗΠΑ: «Όχι» από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση εγγράφου για την έφοδο του FBI στην έπαυλη Τραμπ

Πολιτική θύελλα έχει προκληθεί στις ΗΠΑ μετά το «ντου» του FBI στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

Ο ακριβής λόγος που ώθησε τους Ομοσπονδιακούς στο να προχωρήσουν σε… έφοδο στο πολυτελές οίκημα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ θα μείνουν προς το παρόν κρυφοί, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αρνείται να παραδώσει στη δημοσιότητα έγγραφο που αποκαλύπτει τα κίνητρα του FBI.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο, η δημοσιοποίηση των λόγων «θα έπληττε ανεπανόρθωτα την ποινική έρευνα σε εξέλιξη», παρά την αυξανόμενη πίεση οργανώσεων αλλά και ΜΜΕ, που απαιτούν από δικαστή στο να φέρει στο «φως» το επίμαχο έγγραφο.

Την Παρασκευή, κατόπιν αιτήματος εισαγγελέων αυτή τη φορά, δικαστής δημοσιοποίησε το ένταλμα ερεύνης και κατάλογο των εγγράφων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όμως, αντίθετα με το πρώτο πακέτο εγγράφων, το ντοκουμέντο που ζητείται να δημοσιοποιηθεί αυτή τη φορά περιέχει «πολύ ευαίσθητες πληροφορίες για τους μάρτυρες», τις τεχνικές που χρησιμοποίησε η αστυνομία και γεγονότα «εξαιρετικά σημαντικά για την έρευνα», έκρινε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η δημοσιοποίησή του θα μπορούσε να αποκαλύψει τη στρατηγική των ερευνητών και να «θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία της έρευνας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν την Παρασκευή, η δικαιοσύνη υποψιάζεται πως ο Ρεπουμπλικάνος παραβίαση την αμερικανική νομοθεσία για την κατασκοπεία, που είναι εξαιρετικά αυστηρή ως προς την κατοχή εμπιστευτικών εγγράφων. Ο κατάλογος των ντοκουμέντων που κατασχέθηκαν συμπεριλαμβάνει αρκετά που είχαν διαβάθμιση «Top Secret» («Άκρως απόρρητο»).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter