ΗΠΑ: «Όχι» στην ψηφοφορία για νέα παροχή βοήθειας στην Ουκρανία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ: «Όχι» στην ψηφοφορία για νέα παροχή βοήθειας στην Ουκρανία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αρνήθηκε χθες, Τρίτη, τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για την παροχή νέας βοήθειας στην Ουκρανία, παρά τις εκκλήσεις του Τζο Μπάιντεν.

Η στάση του Μάικ Τζόνσον τορπιλίζει, όπως το φοβόταν ο Μπάιντεν, το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε χθες από τη Γερουσία, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί.

Ο Τζόνσον, που πρόσκειται στον Τραμπ – πιθανό αντίπαλο του Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου–, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν προτίθεται να επιτρέψει καν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου.

«Σίγουρα όχι», τόνισε.

Η Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο αυτό που προβλέπει την παροχή βοήθειας ύψους 95 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, όμως η τελική του υιοθέτηση εξαρτάται από τους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Λέω στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής: πρέπει να επιλέξετε. Θα υπερασπιστείτε την ελευθερία ή θα συμμετάσχετε στον τρόμο και την τυραννία; Θα είστε με την Ουκρανία ή με τον Πούτιν; Θα επιλέξετε την Αμερική ή τον Τραμπ;», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Δημοκρατικός πρόεδρος σε σύντομη ομιλία του από τον Λευκό Οίκο.

Εν μέσω προεκλογικής χρονιάς, το θέμα αυτό προκαλεί μπρα-ντε-φερ μεταξύ του Μπάιντεν και του προκατόχου του.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Διαπραγματεύσεις για ανακωχή μέσω Καΐρου – «Επιστρέφει στο Τελ Αβίβ η ισραηλινή αντιπροσωπεία»

Πάµε ολοταχώς για σύνταξη στα 70

Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται βροχές (LIVE)

Πρωταθλητής στα επιδόματα ο Μητσοτάκης – Έσπασε κάθε ρεκόρ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter