Χριστουγεννιάτικη παρέλαση – Ουισκόνσιν: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες – Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πολίτες (Photos – Video)

Χριστουγεννιάτικη παρέλαση – Ουισκόνσιν: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες – Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πολίτες (Photos – Video)

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν όταν όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση της Γουόκεσα.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν πως υπάρχουν επίσης δεκάδες τραυματίες, αναφέροντας μέχρι στιγμής τουλάχιστον πέντε.

 

 

 

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Νταν Τόμσον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής ανέφερε πως ένα κόκκινο SUV έπεσε με ταχύτητα πάνω στο πλήθος χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «τραγικό περιστατικό». Πρόσθεσε παράλληλα πως η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη χωρίς να μπορεί να πει με ακρίβεια αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

 

Υπό κράτηση ύποπτος

Παράλληλα, ο Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV και πως ένας ύποπτος έχει συλληφθεί και κρατείται ενώ στα χέρια της αστυνομίας είναι και το εμπλεκόμενο όχημα.

Παράλληλα, αμερικανικά ΜΜΕ δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία ενός άνδρα, διατηρώντας σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν είναι τελικά αυτός ο δράστης.

Αυτόπτες μάρτυρες υπολογίζουν ότι το αυτοκίνητο έπεσε στο πλήθος με ταχύτητα περίπου 60 με 70 χιλιόμετρα.

Το κόκκινο αυτοκίνητο

Γυναίκα δήλωσε στο Fox6 πως το SUV χτύπησε κυρίως μαθήτριες 9 ως 15 ετών, μέλη ομάδας χορού που συμμετείχε στην παρέλαση. Αφηγήθηκε πως αρχικά επικράτησε σιωπή, κατόπιν ακούστηκαν ουρλιαχτά και κόσμος άρχισε να τρέχει προς το σημείο για να βοηθήσει, ανέφερε το Fox6.

Η αστυνομία ζήτησε από τους  πλήθος να παραμείνει σε ασφαλές μέρος ενώ τα σχολεία στη Γουόκεσα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και θα είναι διαθέσιμοι ψυχολόγοι για τους μαθητές που μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη, ανέφερε η τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί το 2016, όταν φορτηγό είχε πέσει πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Την ευθύνη τότε ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter