ΗΠΑ: Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων με 1.350.000 μολύνσεις σε μία ημέρα

ΗΠΑ: Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων με 1.350.000 μολύνσεις σε μία ημέρα

Στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκαν χθες Δευτέρα 1,35 εκατομμύρια νέα κρούσματα covid-19 , σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα και παγκοσμίως, καθώς το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Το προηγούμενο ρεκόρ στις ΗΠΑ ήταν 1,03 εκατ. και καταγράφηκε την 3η Ιανουαρίου. Είναι συχνό να ανακοινώνονται μεγάλοι αριθμοί μολύνσεων τις Δευτέρες, διότι περιλαμβάνουν κρούσματα που δεν είχαν ανακοινωθεί από τις πολιτειακές αρχές τα σαββατοκύριακα.

Ο μέσος όρος επτά ημερών έχει τριπλασιαστεί μέσα σε δύο εβδομάδες για να ξεπεράσει τα 700.000 ημερήσια, νέα κρούσματα.

Παράλληλα στις ΗΠΑ καταγράφεται αριθμός ρεκόρ νοσηλειών λόγω της covid-19, με τους ασθενείς που νοσηλεύονται να έχουν διπλασιαστεί σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Περισσότεροι από 136.604 άνθρωποι νοσηλεύονται με covid-19 αυτή τη στιγμή, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 132.051 που είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Ιανουάριο.

Αν και το Όμικρον φαίνεται να προκαλεί πιο ήπια νόσηση, οι υγειονομικοί προειδοποιούν ότι απλώς και μόνο ο μεγάλος αριθμός μολύνσεων θα ασκήσει πίεση στα νοσοκομεία, κάποια από τα οποία έχουν ήδη αναβάλει τις μη επείγουσες επεμβάσεις, καθώς δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον μεγάλο αριθμό ασθενών και αντιμετωπίζουν και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Η κατακόρυφη άνοδος των κρουσμάτων προκαλεί προβλήματα και στα σχολεία, με πολλές απουσίες εκπαιδευτικών, προσωπικού και οδηγών λεωφορείων.

Οι αρχές της πόλης του Σικάγο ακύρωσαν τα μαθήματα για τέταρτη συνεχή ημέρα καθώς δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμβιβασμό με τους εκπαιδευτικούς για μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Η πόλη της Νέας Υόρκης ανέστειλε τη λειτουργία τριών γραμμών του μετρό καθώς μεγάλος αριθμός εργαζομένων έχει ασθενήσει, ενώ έχουν ανατραπεί και τα σχέδια των επιχειρήσεων για την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία.

Κάθε ημέρα καταγράφονται κατά μέσο όρο 1.700 θάνατοι από covid-19, επίπεδο αντίστοιχο με αυτό που είχε παρατηρηθεί νωρίτερα τον χειμώνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter