ΗΠΑ: Πέρασε η τροπολογία που μπλοκάρει την πώληση F-16 στην Τουρκία

ΗΠΑ: Πέρασε η τροπολογία που μπλοκάρει την πώληση F-16 στην Τουρκία

Πέρασε το βράδυ της Πέμπτης από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η τροπολογία του βουλευτή Κρις Πάπας η οποία απαγορεύει την πώληση νέων F-16, κιτ εκσυχρονισμού ή αναβαθμισμένη τεχνολογία στην Τουρκία, εκτός και αν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσο ότι υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας και δώσει αναλυτική περιγραφή των μέτρων που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί ότι τα F-16 δεν χρησιμοποιούνται για υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη εξαιρετικής σημασίας που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες να γίνει νόμος των ΗΠΑ στο τέλος του χρόνου ως τμήμα του αμυντικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του hellasjournal.com, τους επόμενους μήνες θα κατατεθεί ανάλογη τροπολογία και στην Γερουσία αυξάνοντας την πιθανότητα να γίνει νόμος των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ απαρίθμησε την Τετάρτη τους αυστηρούς όρους κάτω από τους οποίους θα μπορούσε να αποσύρει τις ενστάσεις του για την απόκτηση των μαχητικών F-16 από την Τουρκία, προμηνύοντας ουσιαστικά το τέλος κάθε πιθανότητας συνέχισης της εξοπλιστικής διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο» Μενέντεζ στην πώληση F-16 στην Τουρκία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter